Βιβλίο
Θεραπεία ή απάτη;

Simon Singh
Ernst Edzard
Μετάφραση: Νίκος Αποστολόπουλος
Αθήνα
Τραυλός
2016
σ. 524
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6640-95-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Trick of Treatment? Alternative Medicine on Trial
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-04-2017)
Περίληψη:

Από τη μία ένας ασθενής που πονάει, πανέτοιμος να "αγοράσει" οτιδήποτε προκειμένου να απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο κακό.

Από την άλλη, μυρωδάτα ελιξίρια σε λαμπερές αμπούλες, πολύχρωμα χαπάκια με κονιορτοποιημένη ολόκληρη τη σοφία της φύσης, δοκιμασμένες συνταγές της γιαγιάς, μαγικές βελόνες που ξεμπλοκάρουν τη ζωτική ενέργεια, έμπειρες παλάμες που εξαφανίζουν τον πόνο, μαλάξεις και θεραπευτικά αγγίγματα, βάλσαμα και μαντζούνια, θαυματουργοί κρύσταλλοι και μαγνητικά βραχιόλια, νοσώδεις ουσίες ενάντια σε κάθε όμοιο πάθος, οριεντάλ τεχνικές, κόλπα διαλογισμού και αυτοΐασης... κατακλύζουν το διαδίκτυο, φιγουράρουν σε περιοδικά, προωθούνται στις προθήκες των φαρμακείων, διαφημίζονται από τηλεοπτικούς αστέρες και, τέλος, πωλούνται πανάκριβα προκειμένου να θεραπεύσουν από συνάχι μέχρι καρκίνο.

Καλωσορίσατε στον κόσμο της εναλλακτικής ιατρικής! Και δεν είστε μόνοι. Χιλιάδες ασθενείς προσεγγίζουν συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες, οι οποίες υπόσχονται ίαση και χρησιμοποιούνται είτε παράλληλα είτε υποκαθιστούν τη συμβατική ιατρική.

Οι "συμβατικοί" γιατροί -στον δρόμο της δοκιμής και του πειράματος- δεν παρεκκλίνουν από τον λόγο του Ιπποκράτη: η αποτελεσματικότητα μιας νέας θεραπείας κρίνεται με βάση την επιστήμη, και όχι τη θετική γνώμη κάποιου γι' αυτήν.

Άραγε, πού να απευθυνθεί ο ασθενής; Ποια ιατρική είναι αξιόπιστη και ποια μας εξαπατά; Ποιος έχει δίκιο; Ποια είναι τα μυστικά και.... τα ψέματα; Γνωρίζουν οι σημερινοί γιατροί το καλύτερο για εμάς, ή μήπως τα διάφορα γιατροσόφια μας ανοίγουν πράγματι τον δρόμο για κάποια αρχαία, ανώτερη γνώση;

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μύρων ΖαχαράκηςΘεραπεία ή απάτη;"Δρόμος της Αριστεράς"25/7/2020
Μύρων ΖαχαράκηςΕναλλακτική ιατρική: απάτη που… θεραπεύειwww.bookpress.gr9/7/2020
Γιούλη ΕπτακοίληΗ αποτυχία, σκαλοπάτι για την επιτυχία"Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα"17/6/2019