Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η άνοδος και η πτώση των συνταγματαρχών

Η άνοδος και η πτώση των συνταγματαρχώνC. M. Woodhouse
μετάφραση: Μάρκελλος Λιναίος

Λιναίος, 2017
503 σελ.
ISBN 978-618-80512-2-5, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 16,96

Ο C. M. Woodhouse υπήρξε στρατιωτικός, διπλωμάτης, βουλευτής του Βρετανικού Κοινοβουλίου, καθηγητής, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ένθερμος φιλέλληνας. Το ενδιαφέρον του για τα ελληνικά πράγματα ξεκίνησε στη διάρκεια της Κατοχής, όταν ως υπαρχηγός -και κατόπιν αρχηγός- της Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής στην Ελλάδα συντόνισε την κοινή επιχείρηση του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Έκτοτε, και μέχρι το τέλος της ζωής του, συνέγραψε πολυάριθμα βιβλία με θέμα τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Στο βιβλίο του "Η άνοδος και η πτώση των συνταγματαρχών", ο Woodhouse, χρησιμοποιώντας και διασταυρώνοντας πολυάριθμες έγκυρες πηγές, αφηγείται λεπτομερώς την ιστορία της δικτατορίας των συνταγματαρχών, τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν σε αυτήν καθώς και τα όσα επακολούθησαν. Η ανά χείρας ελληνική έκδοση του βιβλίου, που συμπίπτει με την εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του συγγραφέα και την πεντηκονταετηρίδα από το στρατιωτικό κίνημα της 21ης Απριλίου, έχει επικαιροποιηθεί και εμπλουτιστεί με όλες τις σημαντικές πληροφορίες και μαρτυρίες που ήρθαν στο φως τα τελευταία χρόνια, τόσο από τους ιστορικούς ερευνητές όσο και από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων, ώστε να συγκεφαλαιώνει, σε ένα έργο, στοιχεία από τη συνολική ιστοριογραφία της περιόδου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)