Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ανάλυση εξωτερικής πολιτικής

Ανάλυση εξωτερικής πολιτικής


Από την εμπειρία στη θεωρία

Valerie M. Hudson
επιμέλεια: Δημήτρης Καιρίδης

Πεδίο, 2017
320 σελ.
ISBN 978-960-546-750-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 24,99

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σηµαντικό εγχειρίδιο για την Ανάλυση Εξωτερικής Πολιτικής, έναν σύνθετο και σχετικά άγνωστο ακόµη τοµέα των Διεθνών Σχέσεων. Παρουσιάζει τα κύρια σηµεία της θεωρίας και της έρευνας σε πολλαπλά επίπεδα ανάλυσης, στα οποία περιλαµβάνονται η προσωπικότητα και η ψυχολογία των υπεύθυνων φορέων της εξωτερικής πολιτικής και λήψης αποφάσεων, η δυναµική της οµάδας, η οργανωσιακή διαδικασία, η γραφειοκρατική πολιτική, η εσωτερική πολιτική, οι ποικίλες πολιτισµικές και κοινωνικές επιδράσεις στην εξωτερική πολιτική, τα εθνικά χαρακτηριστικά, τα αποτελέσµατα σε επίπεδο συστήµατος και άλλα. Περιγράφονται επίσης οι τοµείς στους οποίους η επόµενη γενιά των αναλυτών εξωτερικής πολιτικής µπορεί να συµβάλει σηµαντικά.

"H έκδοση του παρόντος βιβλίου της Valerie M. Hudson είναι πολύ σηµαντική. Πρώτον, γιατί καλύπτει ένα µεγάλο κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας. Δεύτερον, γιατί εισάγει τον καίριο προβληµατισµό της σύνδεσης δρώντος και δοµής µε έναν συγκεκριµένο και χρηστικό για τις Διεθνείς Σχέσεις τρόπο. Τρίτον, γιατί προσφέρει µια σειρά από πρακτικά χρήσιµα θεωρητικά συµπεράσµατα για το πώς παράγεται η εξωτερική πολιτική. Τα συµπεράσµατα αυτά έχουν γενική αξία και εφαρµογή, ακόµα και για εκείνους από εµάς για τους οποίους οι Διεθνείς Σχέσεις αρχίζουν και τελειώνουν µε την ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία µε τη σειρά της αρχίζει και τελειώνει στις σχέσεις της Ελλάδας µε την Τουρκία.

Η ελληνική µετάφραση του βιβλίου της Hudson, "Ανάλυση εξωτερικής πολιτικής: Από την εµπειρία στη θεωρία", δεν µπορεί παρά να συµβάλει στην ωρίµανση των Διεθνών Σχέσεων στην πατρίδα µας. Για µια µικρή και ευάλωτη χώρα όπως η Ελλάδα, της οποίας η ευηµερία εξαρτάται σε αυξηµένο βαθµό από το διεθνές περιβάλλον, η ανάπτυξη του διεθνολογικού προβληµατισµού και η εξέλιξη των Διεθνών Σχέσεων αποτελούν εθνική επιταγή".

Από το Προλογικό Σηµείωµα του Δηµήτρη Καιρίδη

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)