Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η διένεξη με τον Eberhard

Η διένεξη με τον EberhardImmanuel Kant
μετάφραση: Χάρης Τασάκος

Printa, 2017
128 σελ.
ISBN 978-960-6624-76-6, [Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία]
Τιμή € 12,72

Η "Διένεξη με τον Eberhard " αποτελεί τη δημόσια απάντηση του Kant στη σφοδρή κριτική του Johann August Eberhard, καθηγητή φιλοσοφίας στη Χάλλε, κατά της υπερβατολογικής φιλοσοφίας, και ταυτόχρονα μια συνοπτική, αλλά περιεκτική έκθεση των σπουδαιότερων προβλημάτων της Κριτικής του καθαρού Λόγου.

Πρόκειται για ένα πολεμικό κείμενο που αντικρούει τους ισχυρισμούς του δογματικού μεταφυσικού, που στηρίζονται αποκλειστικά σε παρανοήσεις ή διαστρεβλώσεις των θέσεων της Κριτικής, και σε σοφιστικούς συλλογισμούς που αποσκοπούν στην ακύρωση "ει δυνατόν με μια μονοκοντυλιά της Κριτικής, ανοίγοντας τον δρόμο σε έναν απεριόριστο δογματισμό του καθαρού Λόγου". Προκειμένου να "επεκτείνει τη γνώση του ως το υπεραισθητό", ο Eberhard επιδιώκει να αποκτήσει"πρόσβαση στα γόνιμα πεδία της ορθολογικής Ψυχολογίας και της Θεολογίας, την οποία ήθελε να αποτρέψει η Μέδουσα της Κριτικής", προβαίνοντας σε λογικά άλματα "όπως οι ταχυδακτυλουργοί της Μεταφυσικής" και συγχέοντας "τις λογικές με τις υπερβατολογικές προτάσεις".

Αποδοκιμάζοντας "αυτόν τον αλαζονικό τσαρλατανισμό", η "Διένεξη" αποτυπώνει τη σύγκρουση ανάμεσα στον δογματικό ορθολογισμό και την κριτική φιλοσοφία, αποσαφηνίζοντας τις κυριότερες γνωσιοθεωρητικές παραδοχές του κριτικισμού με τις οποίες απομακρύνεται από την παραδοσιακή μεταφυσική.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Γιώργος Καράμπελας, Κατά δογματικών, "Εφημερίδα των Συντακτών", 5.1.2018
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)