Οι βιομηχανίες του μέλλοντος

Οι βιομηχανίες του μέλλοντοςAlec Ross
μετάφραση: Νίκος Ρούσσος

Ίκαρος, 2017
510 σελ.
ISBN 978-960-572-172-5, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 16,90

Ο Άλεκ Ρος, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, εξηγεί τι πρόκειται να συμβεί στον κόσμο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Συνδυάζοντας την αφήγηση με την οικονομική ανάλυση, δίνει μια ζωντανή και τεκμηριωμένη άποψη για το πώς οι σαρωτικές παγκόσμιες τάσεις επηρεάζουν τον τρόπο που ζούμε, σημειώνοντας τα εμπόδια που θα αναδυθούν αλλά και το πώς θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Ως ανώτερος σύμβουλος καινοτομίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, συνεργάστηκε με τη Χίλαρι Κλίντον, ταξίδεψε σε σαράντα μία χώρες, διερευνώντας τις τελευταίες εξελίξεις σε κάθε ήπειρο, και ως εκ τούτου γνωρίζει καλά τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Ο Ρος προβάλλει στο βιβλίο τις καλύτερες ευκαιρίες για εξέλιξη, εξηγώντας τον λόγο που οι χώρες ευημερούν ή φθίνουν οικονομικά. Εξετάζει επίσης τους τομείς που θα διαμορφώσουν το οικονομικό μας μέλλον, μεταξύ των οποίων η ρομποτική, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η εμπορευματοποίηση της γονιδιωματικής (genomics), το επόμενο βήμα για τα μεγάλα δεδομένα (big data), καθώς και τις επικείμενες επιπτώσεις της ψηφιακής τεχνολογίας στο νόμισμα και στις αγορές.

Οι "Βιομηχανίες του μέλλοντος" είναι ένα βιβλίο απαραίτητο για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος μας τώρα και πώς θα λειτουργεί αύριο, ιδανικό να διαβαστεί από επαγγελματίες σε κάθε τομέα και χώρα.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Θανάσης Αντωνίου, Οι βιομηχανίες του μέλλοντος, diastixo.gr, 2.2.2018
Σπύρος Μανουσέλης, Δύο βιβλία για τη συντελούμενη τεχνολογική επανάσταση, "Εφημερίδα των Συντακτών", 9.9.2017
Φίλιππος Δρακονταειδής, Καινοτομία, η νέα πολεμοχαρής θεότητα, "Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο", 26.8.2017