Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κράτος, οικονομία και επιχείρηση

Κράτος, οικονομία και επιχείρηση


24ο πανελλήνιο συνέδριο εμπορικού δικαίου

κ.ά.

εισήγηση: Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Νικόλαος Βερβεσός, Χρήστος Γκόρτσος, Γιώργος Ι. Δελλής, Νικόλαος Ε. Φαραντούρης, Αλεξάνδρα Π. Μικρουλέα, Χριστίνα Ι. Ταρνανίδου, Δημήτρης Σπυράκος, Θόδωρος Κουτσουμπός, Ελένη Τροβά, Νικόλαος Π. Φλώρος

Νομική Βιβλιοθήκη, 2015
560 σελ.
ISBN 978-960-562-396-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 45,00

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τα πρακτικά του 24ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων με θέμα "Κράτος, Οικονομία και Επιχείρηση", που έλαβε χώρα από 17 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στα Ιωάννινα.

Αρχικά στην ενότητα των γενικών εισηγήσεων ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους οι κ.κ. Ν. Αλιβιζάτος, με θέμα: «Σύνταγμα, κρίση και αγορές: Επιστροφή του κράτους» καθώς και Μ.-Θ. Μαρίνος με θέμα: "Ρύθμιση και απορρύθμιση στο Εμπορικό Δίκαιο".

Στη δεύτερη ενότητα, τους συνέδρους απασχόλησε το ζήτημα "Το κράτος ως επιχειρηματίας". Ειδικότερα η κα Α. Μικρουλέα ανέπτυξε την εισήγησή της με θέμα: "Eπιχειρηματικός ανταγωνισμός ανάμεσα σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις", ο κος Ν. Βερβεσός παρουσίασε την εισήγησή του για την "Κρατική συμμετοχή σε επιχειρήσεις και ενωσιακό δίκαιο", ο κος Β. Καραγιάννης ομίλησε για τις "ιδιωτικοποιήσεις και τα όριά τους". Η κα Ε. Τροβά, ανέπτυξε το θέμα "Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)" και ο κος Φαραντούρης ομίλησε για "Το κράτος ως επιχειρηματίας στον τομέα της ενέργειας: Θεσμικές, οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις".

Στη συνέχεια (τρίτη ενότητα - στρογγυλό τραπέζι) έλαβε χώρα συζήτηση σχετικά με τη ρύθμιση και την εποπτεία των αγορών στην παρούσα συγκυρία με ομιλητές τους κ.κ. Χ. Γκόρτσο, Γ. Δελλή, Δ. Λουκά και Δ. Σπυράκο.

Στην τέταρτη ενότητα του συνεδρίου αναλύθηκαν ειδικότερα τα ζητήματα για το κράτος ως ρυθμιστή και επόπτη της επιχείρησης και παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των κ.κ. : Θ. Κουτσούμπα με θέμα: "Τα όρια της ρυθμιστικής παρέμβασης στον χρηματοοικονομικό τομέα", Χ. Λιβαδά με θέμα: "Εποπτεία της επιχείρησης μέσω κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης", Γ. Γιαννόπουλου με θέμα: "Η ρύθμιση της αγοράς μέσω φορολογικών κανόνων", Ε. Τζίβα με θέμα: "Ο ρόλος του κράτους στις συλλογικές διαδικασίες" και Ν. Φλώρου με θέμα: "Η ευθύνη του κράτους ως ρυθμιστή και επόπτη".

Περιλαμβάνονται ακόμα στο έργο και οι παρεμβάσεις των Α. Αλεξανδροπούλου, Μ. Καββαθά, Ά. Μήτσου, Α. Παπανικολάου, Χ. Παρασκευόπουλου - Κόλια και Χ. Ταρνανίδου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)