Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Πρόσωπο, ευχαριστία και βασιλεία του Θεού σε ορθόδοξη και οικουμενική προοπτική

Πρόσωπο, ευχαριστία και βασιλεία του Θεού σε ορθόδοξη και οικουμενική προοπτική


Σύναξιε ευχαριστίας προς τιμήν του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννη Δ. Ζηζιούλα

Συλλογικό έργο
εισήγηση: Νικόλαος Ασπρούλης, Κωνσταντίνος Αγόρας, π. Δημήτριος Μπαθρέλλος, Γεώργιος Μαρτζέλος, Σταύρος Γιαγκάζογλου, Θεόφιλος Αμπατζίδης, Κώστας Δεληκωσταντής, Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Χαράλαμπος Βέντης, κ.ά.

Εκδοτική Δημητριάδος, 2016
360 σελ.
ISBN 978-618-82128-7-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 14,00

Ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Δ. Ζηζιούλας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της θεολογικής γενιάς του '60, απολαμβάνοντας οικουμενική εκκλησιαστική ακτινοβολία και διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση. Δεσπόζοντας εδώ και δεκαετίες στον διεθνή θεολογικό χώρο, όπως και στον οικουμενικό εκκλησιαστικό διάλογο, πυροδοτεί με τις θέσεις και τις προτάσεις του τον γόνιμο προβληματισμό γύρω από τα ουσιώδη της θεολογικής συζήτησης και της εκκλησιαστικής ζωής, ανοίγοντας ταυτόχρονα την σύγχρονη ορθόδοξη θεολογία σε μία καρποφόρα συνάντηση με τον νεωτερικό πολιτισμό, πέρα από ομολογιακές και αμυντικές αγκυλώσεις αλλά και χωρίς τον φόβο της κάθε ετερότητας. Θεμελιώδεις άξονες του θεολογικού του προγράμματος αποτελούν το πρόσωπο, όπως επίσης και η ευχαριστιακή και εσχατολογική πρόγευση της σωτηρίας του ανθρώπου και ολόκληρης της κτίσης στο πλαίσιο του εκκλησιαστικού γεγονότος. Με τις πρωτότυπες και διεισδυτικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις του στην πατερική παράδοση, ανατέμνει υπαρξιακά τα δόγματα της πίστεως και την παράδοση της Εκκλησίας, επιχειρώντας να φέρει σε ουσιαστικό διάλογο την εκκλησιαστική εμπειρία με τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος, ζώντας σε καιρό ραγδαίων μεταβολών, κατακλύζεται από πλήθος υπαρξιακών και άλλων προβλημάτων (ατομικισμός, οικολογικό πρόβλημα, εκκοσμίκευση κ.ά.), επιζητώντας όμως παράλληλα να γνωρίσει και να βιώσει την υπαρκτική αλήθεια.
Για τους λόγους αυτούς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, αποφάσισε την υποδοχή του διακεκριμένου ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Εταίρου και Επιτίμου μέλους της, διοργανώνοντας προς τιμήν του Διεθνές Συνέδριο και άλλες συναφείς εκδηλώσεις κατά το διήμερο 28-30 Οκτωβρίου 2011, με γενικό τίτλο "Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Δ. Ζηζιούλας: Πρόσωπο, Ευχαριστία και Βασιλεία του Θεού σε ορθόδοξη και οικουμενική προοπτική". Ο ανά χείρας τόμος περιλαμβάνει τις εισηγήσεις του εν λόγω Συνεδρίου, όπου διεθνώς αναγνωρισμένοι μελετητές του έργου του αναλύουν διάφορες πτυχές της πολύπλευρης σκέψης του κορυφαίου ορθοδόξου θεολόγου των ημερών μας, όπως και τα κείμενα της τιμητικής εκδήλωσης και την ομιλία του ίδιου του Μητροπολίτη Περγάμου.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Η ορθόδοξη θεολογία των ανοιχτών οριζόντων, "The Books' Journal", τχ. 79, Ιούλιος-Αύγουστος 2017
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)