Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Προεδρία: Οικοδομώντας το μέλλον

Προεδρία: Οικοδομώντας το μέλλον


Αυτοβιογραφία

Γιώργος Βασιλείου
επιμέλεια: Χρυσόστομος Περικλέους, Σωτήρης Ντάλης

Εκδόσεις Παπαζήση, 2017
788 σελ.
ISBN 978-960-02-3350-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 31,80

Το βιβλίο αυτό του Γιώργου Βασιλείου δεν είναι απλά ένας απολογισμός της διακυβέρνησης της χώρας για πέντε χρόνια. Μέσα από τις γραμμές του, τεκμηριώνεται μια οργανωμένη προσπάθεια για αναστροφή της αδιέξοδης πορείας που είχε ακολουθήσει η Κύπρος αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού. Αποτυπώνεται επίσης η προσπάθεια ριζικής αναδιοργάνωσης των δομών του κράτους και της κοινωνίας, έτσι που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εκείνες τις εκσυγχρονιστικές τομές που ήταν αναγκαίες για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, απελευθερωμένη από αναχρονιστικές δομές και βαρίδια του παρελθόντος.

Ο «άπειρος» στην πολιτική Γιώργος Βασιλείου είχε την οξυδέρκεια να αναγνώσει αμέσως σωστά την πολιτική συγκυρία, να αξιοποιήσει στο έπακρο τη σύγκλιση συμφερόντων προς την κατεύθυνση λύσης, να συνεργαστεί δημιουργικά με τον Γ.Γ. και τους εκπροσώπους του στις συνομιλίες και να συμβάλει θετικά στην τελική διαμόρφωση του εγγράφου των Ιδεών και του Χάρτη Γκάλι, το οποίο ως σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατάκτηση της πορείας προς τη λύση του Κυπριακού.

Στην εσωτερική διακυβέρνηση, η προεδρία Βασιλείου αποτέλεσε σταθμό. Είναι σε αυτή την περίοδο που δημιουργήθηκαν θεσμοί, όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Επίτροπος Διοικήσεως και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Είναι σε αυτή την περίοδο που μπήκαν, για πρώτη φορά, οι παράμετροι για πάταξη της κομματοκρατίας, της ευνοιοκρατίας και του ρουσφετιού, είναι σε αυτή την περίοδο που καταργήθηκε το φακέλωμα των πολιτών για τα πολιτικά τους φρονήματα, με αποτέλεσμα την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών.

(από τον Πρόλογο του Μιχάλη Παπαπέτρου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)