Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η διασπορά στον ελληνικό κινηματογράφο

Η διασπορά στον ελληνικό κινηματογράφο


Επιδράσεις και επιρροές στη θεματολογική εξέλιξη των ταινιών της περιόδου 1945-1986

Χρυσάνθη Σωτηροπούλου

Θεμέλιο, 1995
275 σελ.
ISBN 960-310-193-1, ISBN-13 978-960-310-193-2, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 12,72

Η οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης του φαινομένου της ελληνικής κινηματογραφίας συνολικά, περνά μέσα από μια σειρά στοιχείων που προέρχονται μεν από διαφορετικές κατευθύνσεις, αλληλοεπηρεάζονται όμως και αλληλεξαρτώνται. Η γνώση αυτών των στοιχείων, είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε κοινωνικά, είτε πολιτικά, είναι απαραίτητη για την παραπέρα διερεύνηση οποιουδήποτε συγκεκριμένου θέματος. Η αναζήτηση των επιρροών που η διασπορά επέφερε στην ελληνική παραγωγή είναι αδύνατη χωρίς την προηγούμενη διασύνδεσή της με τη γενικότερη κατάσταση της κινηματογραφίας. Οι δε τάσεις που επικρατούσαν τόσο στην κοινωνική πραγματικότητα όσο και στις ελληνικές ταινίες, δεν μπορούσαν να αγνοηθούν στο εξεταζόμενο ζήτημα.
Ο ελληνικός κινηματογράφος, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, κατέθεσε τη δικιά του οπτική και νοηματική εκδοχή για ένα τόσο σημαντικό φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας. Η εκδοχή αυτή δεν επικαλείται τη μοναδικότητα της προσέγγισης ούτε την αποκλειστικότητα των δικών του αναλύσεων, απλώς εκφράζει με τη δική της γλώσσα τις αναζητήσεις του αντίστοιχου πολιτιστικού χώρου. Οι αναζητήσεις αυτές δε διαμόρφωσαν συγκεκριμένη τάση ή κινηματογραφικό ρεύμα με ευδιάκριτα χαρακτηριστικά, αλλά, διαφυλάσσοντας την πολυφωνία και πολυμορφία τους, αποτελούν προσωπικές εκφράσεις της κοινής ανάγκης να διερευνηθεί το φαινόμενο της διασποράς.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)