Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Μετρήσεις

Μετρήσεις


Ηλεκτρικές μετρήσεις και συστήματα μετρήσεων

Βασίλειος Πετρίδης

Ζήτη, 2017
488 σελ.
ISBN 978-960-456-488-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 32,85

Το πρώτο μέρος του βιβλίου ασχολείται με μετρήσεις ηλεκτρικών ποσοτήτων (τάση, ένταση, ισχύ κ.λπ.). Στόχος του είναι η παρουσίαση και η ανάπτυξη των διαφόρων ηλεκτρικών οργάνων μέτρησης, από τη σκοπιά της χρήσης τους περισσότερο παρά από τη σκοπιά της κατασκευής τους, καθώς και των διατάξεων και μεθόδων μέτρησης.

Τελικός στόχος είναι η ανάπτυξη μιας βαθύτερης κατανόησης των αρχών της μέτρησης ηλεκτρικών ποσοτήτων και των προβλημάτων που σχετίζονται με την επιλογή και την εφαρμογή κάποιας μεθόδου για τη μέτρηση μιας συγκεκριμένης ποσότητας.

Στο δεύτερο μέρος δίνονται οι βασικοί ορισμοί και περιγράφεται η στατική και δυναμική συμπεριφορά μιας διάταξης και παρουσιάζονται αισθητήρια θέσης, αισθητήρια δύναμης, ροπής, μέτρησης ταχύτητας, επιτάχυνσης, ταλαντώσεων, μέτρησης πίεσης, ροής, στάθμης υγρών και θερμοκρασίας αντίστοιχα. Επίσης παρουσιάζονται διάφοροι άλλοι μετατροπείς όπως ανιχνευτές ακτίνων Χ, μετρητές pH, ανιχνευτές αντικειμένων, μετατροπείς Hall, φωτομετατροπείς κ.λπ. Τέλος παρουσιάζονται συνοπτικά οι ενισχυτές που χρησιμοποιούνται σε συστήματα μέτρησης.

Πρέπει να προσθέσουμε ότι αν και το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς μπορεί να εξυπηρετήσει και άλλους κλάδους μηχανικών.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)