Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Αρχιτεκτονική. Δοκίμιο για την τέχνη

Αρχιτεκτονική. Δοκίμιο για την τέχνηΕτιέν-Λουί Μπουλλέ
μετάφραση: Βασίλης Αλυμάρας

FOR Publishing, 2018
390 σελ.
ISBN 978-960-93-9766-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 30,00

Το "Δοκίμιο" του Ε.-L. Boullee είναι ένα βιβλίο ορόσημο στην Ιστορία της Αρχιτεκτονικής και βασικό της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης, είτε σαν αυτόνομο κείμενο είτε μέσα από τις ερμηνείες και αναφορές σε αυτό. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον σαν ένα "ιδρυτικό κείμενο" της αρχιτεκτονικής το οποίο έχει την ιδιότητα να εμφανίζεται σε όλες τις κρίσιμες για την αρχιτεκτονική εποχές.

Η ελληνική έκδοση του "Δοκιμίου" είναι ο τελευταίος, μέχρι στιγμής, σταθμός μίας εκπληκτικής εκδοτικής πορείας που ξεκίνησε στις αρχές του προηγούμενου, του 20ού αιώνα, και παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό σε μετάφραση του αρχιτέκτονα Βασίλη Αλυμάρα.

Το "Δοκίμιο" στην ελληνική έκδοση συνοδεύουν δύο Παραρτήματα. Στο Παράρτημα Ι ο έλληνας αναγνώστης μπορεί να βρει τα εισαγωγικά κείμενα όλων των "εθνικών" εκδόσεων ως σήμερα, γραμμένα από έγκυρους ιστορικούς της αρχιτεκτονικής (γαλλική-Perouse de Montclos, ισπανική-C. Sambricio, γερμανική-A.M. Vogt, ιταλική- A. Rossi, αγγλική-H. Rosenau), και στο Παράρτημα ΙΙ μία σειρά κειμένων πάνω στον Boullee και την γαλλική αρχιτεκτονική του δεύτερου μισού του 18ου αιώνα. Η μετάφραση των κειμένων στα δύο παραρτήματα είναι του Βασίλη Αλυμάρα και των γερμανικών κειμένων της αρχιτέκτονα Δήμητρας Φύγκα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)