Βιβλίο
Παιχνίδι στο καμένο δάσος

Claude Amoz
Μετάφραση: Βάνα Χατζάκη
Αθήνα
Εξάντας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2018
σ. 384
Σχήμα: 17χ11
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-464-943-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Bois-Brule
Vertigo 1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 06-07-2018)
Περίληψη:

Στην περιοχή που ονομάζεται Bois-Brule, στα σύνορα του δάσους της Argonne στη Γαλλία, ζει με τη γυναίκα του τη Βιβιάν ο συμβολαιογράφος Μαρτέν Τισιέ. Μαζί τους ο γηραιός πατέρας του Μαρτέν, που τα έχει σχεδόν χαμένα. Η Βιβιάν "παθιασμένη καλλιτέχνιδα που κατασκεύαζε και έπαιζε μαριονέτες" ζήτησε από τη Λεϊλά, την 19άχρονη μαθητευόμενή της, να ασχοληθεί με τον μικρό γιο της κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Έτσι, η νεαρή κοπέλα βρέθηκε στο Bois-Brule (Καμένο Δάσος στα ελληνικά).
Όμως εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ένας παράξενος τύπος από το παρελθόν... 'Ενας άνδρας που όταν ήταν μικρός ερχόταν κι εκείνος με τη γιαγιά του στο Bois-Brule όπου περνούσαν την περίοδο των διακοπών. Μια μέρα, όμως, τους έδιωξαν από εκεί. Τώρα έρμαιο της τύχης του, ο σαρανταπεντάρης άνδρας θα βρεθεί στον δρόμο της Λεϊλά. Χωρίς να ξέρει και χωρίς να θέλει θα πυροδοτήσει το δράμα που με μεγάλη μαεστρία χειρίζεται η πένα της Claude Amoz.

Το "Παιχνίδι στο Καμμένο Δάσος" με το οποίο εγκαινιάζεται η νέα μικρόσχημη αστυνομική σειρά του Εξάντα στην οποία δώσαμε το όνομα Vertigo, είναι ένα βιβλίο που αντλεί από τα ζοφερά βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Όπως και στα άλλα μυθιστορήματά της έτσι και εδώ η Claude Amoz φέρνει στη σκηνή ήρωες που ζουν με ανοιχτές τις πληγές του παρελθόντος τους. Τη φαινομενική, όμως, καθημερινή ηρεμία σπρώχνει σιγά σιγά σε μια υπέροχη μυθοπλαστική άβυσσο η αναπάντεχη αλλά μοιραία ανατροπή.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: