Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η ποίηση στη βυζαντινή κοινωνία, μορφή και λειτουργία

Η ποίηση στη βυζαντινή κοινωνία, μορφή και λειτουργίαWolfram Horandner
μετάφραση: Ιωάννης Βάσσης, Μαρίνα Λουκάκη

Κανάκη, 2017
194 σελ.
ISBN 978-960-6736-24-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,90

Η βυζαντινή λογοτεχνία, και ιδιαίτερα η ποίηση, σημαδεύεται, έντονα από τις κοινωνικές της λειτουργίες. Οι ανάγκες της Εκκλησίας και του κράτους δημιουργούν συνεχώς νέες ποιητικές μορφές, στις οποίες η λογοτεχνική παράδοση διασταυρώνεται πάντοτε με τη νεωτεριστική διάθεση.

Το βιβλίο αυτό είναι μια εισαγωγή σε έναν κόσμο εν πολλοίς παραγνωρισμένο από το κοινό. Αρχίζοντας από τους χριστιανικούς ύμνους των πρώτων αιώνων και φθάνοντας ως τις απαρχές της λογοτεχνίας σε δημώδη γλώσσα, έχει στόχο του να καταδείξει την εξέλιξη αυτής της λογοτεχνικής παραγωγής που χαρακτηρίζεται από την προσκόλληση σε μια ένδοξη λαμπρή παράδοση, στην οποία οι συγγραφείς εισήγαγαν διαρκώς διάφορες καινοτομίες.

Ο συγγραφέας του βιβλίου προσπάθησε να σκιαγραφήσει μια εικόνα της βυζαντινής ποίησης, των μορφών και των λειτουργιών της, που βασίζεται σε μια επιλογή λογοτεχνικών ειδών και συγγραφέων.
Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στους ειδικούς όσο και σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και τη νοοτροπία των Βυζαντινών. Για την καλύτερη κατανόηση αυτής της μελέτης προσφέρονται στον αναγνώστη πολλά ποιητικά κείμενα (στο πρωτότυπο και σε μετάφραση), τα οποία τον βοηθούν να ανακαλύψει την ομορφιά της βυζαντινής ποίησης, μιαν ομορφιά που ίσως δεν υποψιάζεται.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)