Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η καταγωγή των βυζαντινών αυτοκρατόρων

Η καταγωγή των βυζαντινών αυτοκρατόρωνΕμμανουήλ Ν. Καρακώστας

e-book (pdf)
Ιδιωτική Έκδοση, 2018
102 σελ.
ISBN 978-618-00-0073-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]

Η μελέτη πραγματεύεται την καταγωγή των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, βασισμένη σε ιστορικές πηγές καθώς και βιβλιογραφία από νεώτερους ιστορικούς, κυρίως του 20ου αιώνα. Απαρτίζεται από επτά κεφάλαια, στα οποία διακρίνονται ανά ομάδες οι Αυτοκράτορες και τίθεται προς έρευνα η καταγωγή τους.

Το πρώτο κεφάλαιο πραγματεύεται τους Αυτοκράτορες που κυβέρνησαν από τον Ρωμανό Γ’ Αργυρό (1028) έως το τέλος της Αυτοκρατορίας, το δεύτερο εκείνους που βασίλευσαν από το 802 έως και τον Ιωάννη Τσιμισκή (976), μη περιλαμβάνοντας όσους άνηκαν εξ αίματος στην Μακεδονική Δυναστεία, διότι αυτοί αναλύονται ξεχωριστά στο τρίτο κεφάλαιο. Εν συνεχεία στο τέταρτο κεφάλαιο παρατίθενται οι Αυτοκράτορες από το 695 έως το 802 και στο πέμπτο κεφάλαιο η καταγωγή του Αυτοκράτορος Ηρακλείου, και κατά συνέπεια των απογόνων του, οι οποίοι απάρτιζαν την δυναστεία του. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο εξετάζεται η καταγωγή των Αυτοκρατόρων της πρωτοβυζαντινής περιόδου (330 - 610) και στο έβδομο παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της έρευνας.

Επίσης, στο τελευταίο κεφάλαιο γίνονται ορισμένες σχετικές παρατηρήσεις για την γενικότερη εθνική συνείδηση του Βυζαντίου και αποδεικνύεται η ελληνικότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, καταδεικνύοντας τον τρόπο που εκτυλίχθητε ο εξελληνισμός της και πως αυτή τελικά κατέληξε να γίνει ελληνική. Η έρευνα κλείνει με έναν πίνακα, στον οποίο περιέχονται συνοπτικά οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες, η περίοδος βασιλείας τους και η καταγωγή τους.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)