Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ποίηση και εκπαίδευση

Ποίηση και εκπαίδευση


Πρακτικά 36ου συμποσίου ποίησης, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Ξένη Σκαρτσή
εισήγηση: Μιχάλης Γ. Μερακλής, Ηρακλής Εμμ. Καλλέργης, Αφροδίτη Αθανασοπούλου, Θεόδωρος Μπαρής, Σοφία Π. Χριστοπούλου, Ευφροσύνη Κωσταρά, Χρυσούλα Σπυρέλη, Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου, Πετροπούλου Μίνα, Μαίρη Σιδηρά, Ξένη Σκαρτσή, Γιώργος Τσιρώνης, κ.ά.

Μανδραγόρας, 2018
244 σελ.
ISBN 978-960-592-072-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,90

Στα Πρακτικά του 36ου Συμποσίου Ποίησης μάχιμοι εκπαιδευτικοί και από τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης καταθέτουν τις εμπειρίες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τη θέση, τη σημασία και τον τρόπο προσέγγισης της ποίησης στο σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται 25 εισηγήσεις και ανακοινώσεις, θεωρητικά κείμενα για την παιδευτική λειτουργία της ποίησης και τη θέση της στην εκπαίδευση, και εκπαιδευτικές πρακτικές, το θεωρητικό τους πλαίσιο και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την εφαρμογή τους στην τάξη. Ανάμεσα σ’ αυτές πολλά παραδείγματα αλλά και κατευθύνσεις για την εφαρμογή της δημιουργικής γραφής ως διδακτικής πρακτικής για την προσέγγιση της ποίησης και την ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών.

Περιλαμβάνονται κείμενα των:
Μιχάλη Γ. Μερακλή, Ηρακλή Εμμ. Καλλέργη, Αφροδίτης Αθανασοπούλου, Θεόδωρου Μπαρή, Σοφίας Π. Χριστοπούλου, Ευφροσύνης Κωσταρά, Χρυσούλας Σπυρέλη, Παναγιώτας Ψυχογυιοπούλου, Ελένης Γούλα, Στεφανίας Ι. Κωστοπούλου, Χρήστου Μουτάφη, Κωνσταντίνου Μπούρα, Μαρίας Παπανδρικοπούλου, Μίνας Π. Πετροπούλου, Μαίρης Σιδηρά, Ξένης Σκαρτσή, Γιώργου Τσιρώνη, Αργυρούλας Αλεξανδροπούλου, Παναγιώτη Αγγελακόπουλου, Ελένης Φωτιάδου, Ιωάννη Γκότση, Μαρίλης Δουζίνα, Αλεξάνδρας Καρκάτσα, Σοφίας Κασβίκη, Ευγενίας Κωστακοπούλου, Μαρίας Σιάτου.

Στο δεύτερο μέρος του τόμου περιλαμβάνονται ποιήματα-έργα μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρουσιάστηκαν στην ειδική Συνεδρία για τη Δημιουργική Γραφή στην ποίηση στη σχολική τάξη.

Περιλαμβάνονται επίσης ποιήματα ποιητών εκπαιδευτικών που παρουσιάστηκαν στο Συμπόσιο, και τα ποιήματα που επέλεξαν και απάγγειλαν στα ενδιάμεσα των εισηγήσεων-ανακοινώσεων σύνεδροι εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

Τέλος, σε ειδική ενότητα, δημοσιεύονται τα ποιήματα των μαθητών που βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό του 36ου Συμποσίου Ποίησης για μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Αχαΐας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Τα Πρακτικά του 36ου Συμποσίου Ποίησης φιλοδοξούν να δώσουν μια χαρακτηριστική εικόνα του τρόπου που διδάσκεται η ποίηση στη σημερινή ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, και των αντιλήψεων και των δυνατοτήτων εκπαιδευτικών και μαθητών.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)