Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Λεξικό νομικής ορολογίας ΙΙΙ

Λεξικό νομικής ορολογίας ΙΙΙ


Ποινικό δίκαιο και εγκληματολογία

Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Ν. Ανδρουλάκης, Λ. Μαργαρίτης, Ι. Φαρσεδάκης

Νομική Βιβλιοθήκη, 2018
696 σελ.
ISBN 978-960-622-519-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 50,00

Το "Λεξικό Νομικής Ορολογίας - Ποινικό Δίκαιο & Εγκληματολογία", προϊόν συμβολής 82 ικανών αρμόδιων ειδικών, περιλαμβάνει όρους και σχετικά λήμματα από όλο το φάσμα του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας. Τα 715 λήμματα αναφέρονται στους βασικούς όρους του Ποινικού Κώδικα (Γενικό - Ειδικό Μέρος), της Ποινικής Δικονομίας, των Ειδικών Ποινικών Νόμων, του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας.

Πρόκειται για μία επίτομη έκδοση η οποία χαρακτηρίζεται από ευδιάκριτα και πρωτότυπα σύμβολα που παραπέμπουν στις σχετικές νομολογιακές, νομοθετικές και βιβλιογραφικές αναφορές, έτσι ώστε να διευκολύνουν τους χρήστες στην αναζήτηση της πληροφορίας που εκάστοτε επιθυμούν. Κάθε κύριο λήμμα παραπέμπει και στα συναφή με αυτό λήμματα, τα οποία αναπτύσσονται σε επιμέρους σημεία του έργου και αλληλοσυνδέονται με λογική ακολουθία.

Επίσης έχουν καταγραφεί σύγχρονοι ξενόγλωσσοι όροι της νομικής επιστήμης και πράξης (bullying, stalking, plea bargaining, κ.ά.) και έχει επιχειρηθεί η ακριβέστερη δυνατή απόδοση και ανάλυσή τους, παράλληλα προς την καταγραφή και ανάλυση άλλων νέων θεσμών και μεθόδων (όπως π.χ. ο περιορισμός κατ’ οίκον με ηλεκτρονική επιτήρηση και οι προστατευόμενοι μάρτυρες), ενόψει της ολοένα αυξανόμενης ανάγκης για ενημέρωση επί νέων εννοιών και θεσμών του διαρκώς εξελισσόμενου Ποινικού Δικαίου.

Επιπλέον προβλέπεται η κυκλοφορία του έργου και σε ηλεκτρονική μορφή για ευκολότερη αναζήτηση των λημμάτων από τον χρήστη.

Το παρόν επίτομο έργο θα αποτελέσει ένα πολύτιμο βοήθημα - σημείο αναφοράς στην επιστήμη του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας καλύπτοντας τις ανάγκες της σφαιρικής ενημέρωσης του αναγνώστη.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)