Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Θράκη 1975-2014: 40 χρόνια αναποτελεσματικών πολιτικών βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης

Θράκη 1975-2014: 40 χρόνια αναποτελεσματικών πολιτικών βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξηςΕυθύμιος Σταθάκης, Δημήτριος Μπαντέκας

Παρατηρητής της Θράκης, 2018
208 σελ.
ISBN 978-618-5001-39-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Η παρούσα μελέτη, σε μορφή μονογραφίας, και με βάση ανάλυσης τη διεθνή εμπειρία και πρακτική, αναφέρεται ουσιαστικά στην οικονομική ιστορία της Θράκης, από το 1976 έως σήμερα. Περιγράφονται οι περιφερειακές πολιτικές ανάπτυξης που σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν σχεδόν αποκλειστικά για αυτήν. Η πολιτική ελίτ της χώρας, νοιώθοντας πιθανόν και ενοχές για την εγκατάλειψη της πιο ζωτικής, από εθνική άποψη, περιοχής της χώρας -η προσάρτησή της το 1919 πολλαπλασίασε τη γεωστρατηγική της ισχύ- θέλησε μετά το 1976 να αποκαταστήσει, κατά κάποιο τρόπο, μια ιστορική αδικία.

Σήμερα η Θράκη είναι μάλλον αποψιλωμένη πληθυσμιακά και με έντονα φαινόμενα υπανάπτυξης, γεγονός δυσάρεστο από κάθε άποψη, αφού υπάρχει αναντιστοιχία με τις προσδοκίες των κατοίκων της. Διότι, παρά τις ειδικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν για 40 χρόνια, 1976-2015, τα αποτελέσματα υπήρξαν πενιχρά. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους, κυρίως όμως γιατί ήταν πολιτικές χωρίς συνέπεια, αναποτελεσματικές, αποσπασματικές και μη εστιασμένες.

Ακριβώς γι’ αυτό σήμερα αναζητείται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακό σοκ με έργα, δράσεις και μέτρα περισσότερο ποιοτικά, συνεκτικά, εστιασμένα και έξυπνα και λιγότερο ποσοτικά και αποσπασματικά.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)