Φόνος στην άμαξα

Φόνος στην άμαξαFergus Hume
μετάφραση: Κωνσταντίνος Ματσούκας

Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός, 2018
412 σελ.
ISBN 978-960-01-1977-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Το πρώτο best-seller στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας. Το πιο δημοφιλές μυθιστόρημα του 19ου αιώνα, το δημιούργημα ενός άγνωστου, μέχρι τότε, Αυστραλού, που ξεπέρασε σε πωλήσεις τον Σέρλοκ Χολμς και μέχρι σήμερα εξακολουθεί, χάρη στην συναρπαστική πλοκή του, να αποτελεί πρότυπο για τους συγγραφείς του είδους.


Μελβούρνη, 27 Ιουλίου 18... Ένας άγνωστος βρίσκεται δολοφονημένος σε μιαν άμαξα. Ποιος είναι; Ποιος τον σκότωσε; Γιατί; Πώς συνδέεται με την όμορφη κόρη ενός εκατομμυριούχου, τους μνηστήρες της, αλλά και μια "βασίλισσα" του υποκόσμου; Με όπλο τη λογική, ο αστυνόμος Γκόμπι καταφέρνει να προχωρήσει σε μια σύλληψη. Με οδηγό την καρδιά της και βοηθό έναν πανέξυπνο δικηγόρο, μια νεαρή κοπέλα αναζητά στοιχεία που θα γλυτώσουν τον αγαπημένο της από την κρεμάλα, αγνοώντας τον κίνδυνο στον οποίο βάζει τον εαυτό της. Από τα κοσμικά σαλόνια μέχρι τις πιο κακόφημες συνοικίες η υπόθεση συγκλονίζει τη Μελβούρνη και οι ύποπτοι εναλλάσσονται συνέχεια.


Γόνος αγγλικής οικογένειας μεταναστών στη Νέα Ζηλανδία ο Φέργκους Χιουμ έφτιαξε έναν ντετέκτιβ πρότυπο για όσους ακολούθησαν και με τη βοήθεια του περιέγραψε, με ακρίβεια, χιούμορ και ειρωνεία, τον νέο, τότε, αυστραλιανό κόσμο, με τα προβλήματα και τις δυνατότητές του και μια κοινωνία τη στιγμή της δημιουργίας της.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Απόστολος Σπυράκης, Φόνος στην άμαξα, diastixo.gr, 4.1.2019
Δημήτρης Αναστασόπουλος, O «Φόνος στην άμαξα» θεωρείται το πρώτο μπεστ σέλερ στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας, 22.12.2018
Κέλλη Κρητικού, «Φόνος στην άμαξα». Γιατί να το διαβάσεις;, "Athens Voice", 15.12.2018
Φίλιππος Φιλίππου, Μία γυναίκα, δύο άνδρες, ένα έγκλημα, "Το Βήμα"/ "Βιβλία", 2.12.2018
Γιάννης Αντωνιάδης, Φόνος στην άμαξα, https://www.bookfeed.gr, 27.11.2018