Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Βασικές έννοιες εμπορικού δικαίου

Βασικές έννοιες εμπορικού δικαίουΟδυσσέας Γ. Σπηλιόπουλος

Διόνικος, 2015
400 σελ.
ISBN 978-960-6619-78-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 37,10

Αντικείμενο του παρόντος πονήματος, όπως προκύπτει από τον τίτλο του, είναι η συνοπτική ανάλυση των βασικών και θεμελιωδών ζητημάτων της ύλης του εμπορικού δικαίου. Ειδικότερα εξετάζεται το πεδίο εφαρμογής (αντικείμενο ρύθμισης) του εμπορικού δικαίου στο οποίο εμπίπτουν οι εμπορικές πράξεις και οι έμποροι. Επιχειρείται αφενός να αποσαφηνισθεί ποιες πράξεις είναι εμπορικές (έχουν εμπορικό χαρακτήρα) και ποια είναι τα κύρια εννοιολογικά τους στοιχεία και αφετέρου να καθορισθεί ποιοι είναι οι τρόποι απόκτησης (αλλά και απώλειας) από ένα πρόσωπο της εμπορικής ιδιότητας, καθώς και ποιες οι συνέπειες απόκτησης της εν λόγω ιδιότητας. Μεγάλο μέρος του βιβλίου καταλαμβάνει η ανάλυση του νομικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των εμπορικών εταιρειών που αποτελούν τους βασικούς φορείς άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Εξετάζονται συνοπτικά τα βασικά στοιχεία του πτωχευτικού δικαίου, το οποίο περιέχει κανόνες που ρυθμίζουν τη διαδικασία κήρυξης πτώχευσης οφειλέτη και την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης. Αναλύονται συνοπτικά οι βασικές έννοιες και αρχές που διέπουν τα αξιόγραφα και ειδικότερα εκείνα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις συναλλαγές, όπως η συναλλαγματική και η επιταγή. Τέλος, αναλύονται οι κανόνες που ρυθμίζουν και οργανώνουν την προστασία του ανταγωνισμού από αθέμιτες και περιοριστικές πρακτικές προκειμένου να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς και η διαμόρφωση όρων υγιούς ανταγωνισμού.

Έμφαση, κατά τη μελέτη των παραπάνω εννοιών, έχει δοθεί στις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο κυρίως του δικαίου των εμπορικών εταιρειών, του πτωχευτικού δικαίου και του δικαίου προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)