Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ο Βροντάδος

Ο Βροντάδος


Από το χθες στο σήμερα

Ιάκωβος Γ. Μπριλής

Άλφα Πι, 2018
336 σελ.
ISBN 978-960-632-006-4, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Ένα βιβλίο, χωρισμένο σε δύο τόμους για να είναι εύχρηστο, το οποίο αποτελεί τον καρπό ενός μεγάλου πόθου - σκοπού. Παρά το μεγάλο όγκο της εργασίας, που πήρε δύο χρόνια εντατικής πολύκαρπης έρευνας, ο σκοπός είναι να διασωθεί και διαφυλαχτεί όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα η Ιστορία του αγαπημένου τόπου του Βροντάδου στο σύνολό του και σε όλους τους τομείς. Περιλαμβάνονται εδώ όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες φωτίζουν και καθιστούν περισσότερο γνωστό το καθετί που έγινε στον τόπο αυτό, μιας και συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσης του Δήμου Βροντάδου το 1918. Το υλικό που συλλέχτηκε έχει εύρος 6 αιώνων και προέρχεται από μελέτη συνολικά 35.000 σελίδων, κύρια των τελευταίων 100 χρόνων. Πρόκειται για τις σελίδες όλων των πρακτικών του Δημ. Συμβουλίου από το 1918 ως το 2018, των Αρχείων της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, εφημερίδων από το 1908 ως το 1950 που διασώζονται στην βιβλιοθήκη Κοραής, των αρχείων του Πρωτοδικείου Χίου, του Ναυτικού Μουσείου Χίου, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, καθώς και των μελετών των ήδη εκδοθέντων βιβλίων άλλων συγγραφέων που αφορούν θέματα του τόπου αυτού. Πρόκειται για ένα διαφορετικό βιβλίο γιατί αποτελεί ένα μεγάλο ταμείο αποθησαυρισμένων αξιόπιστων ιστορικών πληροφοριών που διαδέχεται η μία την άλλη, χωρίς καμία προσωπική παρέμβαση. Το 99% των στοιχείων εδράζονται σε γραπτά κείμενα. Οι προφορικές μαρτυρίες συμπολιτών στο βιβλίο είναι ελάχιστες, όχι γιατί δεν βρέθηκαν, αλλά γιατί ο προσανατολισμός ήταν η αναζήτηση σε έγκυρες γραπτές πηγές.
Πόθος είναι να πάρει στα χέρια της το βιβλίο η νέα γενιά για να μπορέσει να μάθει την Ιστορία του τόπου του Βροντάδου και να συνάξει χρήσιμα συμπεράσματα που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για το αύριο. Είναι ένα βιβλίο που συντάχθηκε από ένα καθηγητή Μαθηματικών και όχι Ιστορίας, με γνώμονα την απέραντη αγάπη για τον Βροντάδο.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)