Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η έλλειψη πληρεξουσιότητας κατά την κατάρτιση σύμβασης

Η έλλειψη πληρεξουσιότητας κατά την κατάρτιση σύμβασης


Έννομες συνέπειες -μία σύζευξη του αστικού δικαίου με το αστικό δικονομικό δίκαιο στην περίπτωση της δικαστικής πληρεξουσιότητας

Αλέξανδρος Καλαβρός

Νομική Βιβλιοθήκη, 2018
180 σελ.
ISBN 978-960-622-657-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 20,00

Το βιβλίο "Η έλλειψη πληρεξουσιότητας κατά την κατάρτιση σύμβασης" έχει ως αντικείμενο το δίκαιο της πληρεξουσιότητας, τόσο από την πλευρά του Αστικού δικαίου όσο και από την πλευρά του Αστικού δικονομικού δικαίου. Συγκεκριμένα, η έρευνα εστιάζει στις έννομες συνέπειες της έλλειψης πληρεξουσιότητας, όπως αυτές καθορίζονται κυρίως από τις ΑΚ 221, 224, 225 και 231, και αφορούν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα του falsus procurator, του κυρίου της υπόθεσης και του τρίτου συναλλασσόμενου. Περαιτέρω, εξετάζεται η δογματική ορθότητα της αποδοχής (του θεσμού του Εμπορικού δικαίου) της ευθύνης εκ της φαινόμενης πληρεξουσιότητας και στις αμιγώς αστικές συναλλαγές. Η εν λόγω υποέρευνα αναπτύσσεται πρωτίστως ενόψει του συστήματος του Αστικού δικαίου, ενώ δεν παραλείπεται η αναζήτηση ερεισμάτων και στη νομολογία, για να προβληθούν πτυχές από την τρέχουσα πράξη αναφορικά με την εν λόγω θεματική. Αντικείμενο του βιβλίου "Η έλλειψη πληρεξουσιότητας κατά την κατάρτιση σύμβασης" είναι ακόμη η διερεύνηση των σημείων επαφής αλλά και οι διαφορές μεταξύ του Αστικού δικαίου και του Αστικού δικονομικού δικαίου στο πεδία της πληρεξουσιότητας και της δικαστικής πληρεξουσιότητας αντίστοιχα, προς το σκοπό της ανάδειξης μιας μεθοδολογίας δικαιοσύγκρισης και μετάπλασης του εσωτερικού δικαίου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)