Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα

Η χρηματοπιστωτική κρίση στην ΕλλάδαΣυλλογικό έργο
επιμέλεια: Γιάννης Μαραγκός

Μέθεξις, 2018
388 σελ.
ISBN 978-618-5226-55-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 20,00

"αν περιοριζόμαστε στον ορθολογισμό, αν κάνουμε αυτή την υπόθεση και μόνο αυτή την υπόθεση, τα αποτελέσματα από την άποψη των επιχειρησιακών ουσιαστικών θεωρημάτων θα είναι πολύ αδύναμα."
(Α. Παπανδρέου 1950)

Τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου απηχούν σε ολόκληρο τον κόσμο που υποφέρει από την παγκόσμια οικονομική κρίση, υπενθυμίζοντας συνεχώς την ανεπάρκεια της ορθόδοξης θεωρίας. Τα ορθόδοξα θεωρήματα είναι "πολύ αδύναμα", όπως μας είπε πριν από περίπου 70 χρόνια ο Ανδρέας, ο οικονομολόγος. Ο οικονομολόγος Ανδρέας, αυστηρός κριτικός των ορθόδοξων αξιώσεων, δεν θα είχε εκπλαγεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειες της κρίσης, ειδικά για την Ελλάδα. Η παραδοχή της ορθολογικής αξίωσης των ορθοδόξων οικονομιών απαιτεί αναθεώρηση ή ακόμα και καλύτερη εγκατάλειψη για την ανάπτυξη ρεαλιστικών και πρακτικών θεωρήσεων. Το βιβλίο του Γιάννη Μαραγκού επιστημονικού υπεύθυνου έκδοσης, παρέχοντας μας μια συλλογή από κεφάλαια από διεθνείς, αξιοσέβαστους συγγραφείς, προσπαθεί πραγματικά να εμπεριέχει σιωπηρά το πνεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου για την επίτευξη αυτού του στόχου. Τα κεφάλαια που δημοσιεύονται είναι σε θέση να εξηγήσουν, να αξιολογήσουν και να αναδιοργανώσουν την οικονομική θεωρία. Οι συνέπειες και ο διεθνής αντίκτυπος της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης, όπως αναλύθηκαν από τους συγγραφείς στο βιβλίο, παρέχουν ένα πλαίσιο για την ακριβή εξέταση της κρίσης πέρα από το "ορθολογικό αξίωμα". Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βιβλίο του Γιάννη Μαραγκού, είναι μια συμβολή τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική θεωρία και προτείνω ολόψυχα το βιβλίο χωρίς κανένα δισταγμό.

Παναγιώτης Ρουμελιώτης
Επίτιμος Καθηγητής
Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Δ.Σ. Τράπεζας Αττικής

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)