Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η κανονιστική διοικητική πράξη

Η κανονιστική διοικητική πράξη


Διαδικασία παραγωγής - Δικαστικός έλεγχος - Διακηρύξεις - Προβολή των λόγων ακυρώσεως κατά στάδια- Παρεμπίπτων έλεγχος -Συμμόρφωση της διοίκησης

Δημήτρης Τομάρας

Νομική Βιβλιοθήκη, 2018
160 σελ.
ISBN 978-960-622-579-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 22,00Η δεύτερη έκδοση του έργου «Κανονιστική Διοικητική Πράξη» κυκλοφορεί πλήρως ενημερωμένη με πρόσφατη νομολογία και έχοντας ενσωματώσει όλες τις νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν στην δικαστική προσβολή της κανονιστικής πράξης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα η παρούσα μονογραφία έχει ως αντικείμενο την κανονιστική διοικητική πράξη, η οποία, αντιθέτως από την ατομική, θεσπίζει έναν γενικό κανόνα δικαίου, στον οποίο θα υπαχθεί ένας αδιευκρίνιστος αριθμός καταστάσεων και προσώπων. Ο συγγραφέας, μετά την οριοθέτηση της εννοίας των κανονιστικών πράξεων, επιμερίζει τη μελέτη του σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στη θέσπιση των κανονιστικών πράξεων και ειδικότερα στην αρμοδιότητα εκδόσεως, στη διαδικασία παραγωγής και στη θέση σε ισχύ αυτών. Το δεύτερο μέρος πραγματεύεται τον δικαστικό έλεγχο των κανονιστικών πράξεων και ειδικότερα τις απόπειρες ματαιώσεώς του, τον δικαστικό έλεγχο ως διαδικασία (ευθύ και παρεμπίπτοντα έλεγχο) και τις συνέπειες ακυρώσεως των κανονιστικών πράξεων. Το έργο συμπληρώνεται με πλούσια βιβλιογραφία, ελληνική και αλλοδαπή, και αλφαβητικό ευρετήριο. Αποτελεί ένα εύχρηστο και πρακτικό εγχειρίδιο για τον ερμηνευτή και εφαρμοστή του διοικητικού δικαίου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)