Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Σχολείο και τέχνες

Σχολείο και τέχνες


Αναπτύσσοντας την κριτική σκέψη

Γεώργιος Γιωτόπουλος

Το Δόντι, 2019
250 σελ.
ISBN 978-618-5387-13-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 10,00

Στη μελέτη γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν παράγεται κριτικός στοχασμός στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και σε ποια έκταση στις υπό μελέτη ομάδες, μέσω της μεθόδου "Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας".
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη, στο θεωρητικό και στο ερευνητικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος αποτελείται από τρία κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναλύει την τυπική εκπαίδευση, το δεύτερο κεφάλαιο εστιάζει στην κριτική σκέψη, στην τέχνη και στη χρήση τους στην εκπαίδευση, ενώ το τρίτο κεφάλαιο αναλύει τη μέθοδο της Μετασχηματίζουσας Μάθησης μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας.
Το ερευνητικό μέρος απαρτίζεται από τρία κεφάλαια. Ειδικότερα, στο τέταρτο κεφάλαιο, καταγράφεται η παρουσίαση της μεθόδου που έγινε σε δύο εκπαιδευτικούς και έπειτα παρουσιάζεται η εφαρμογή της σε δύο τμήματα της τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα οποία διδάσκουν. Το πρώτο τμήμα αφορά στη Β' Λυκείου σε ΕΠΑΛ και το δεύτερο αφορά σε τμήμα της Γ΄ Γυμνασίου. Οι εκπαιδευτικοί που παρουσιάζουν τη διδασκαλία έχουν επιμορφωθεί στην εφαρμογή της μεθόδου από τον συγγραφέα.
Η διερεύνηση αφορά στην παραγωγή κριτικού στοχασμού από τους μαθητές. Ο σκοπός είναι η διαπίστωση ή όχι, κάποιας μετασχηματιστικής διεργασίας κατά Mezirow, σε σχέση με τις παραδοχές που ενδεχομένως υπάρχουν στο πιο πάνω δείγμα των μαθητών. Η χρήση της μεθοδολογίας της Μετασχηματίζουσας Μάθησης μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας του Κόκκου αποτελεί το εργαλείο διερεύνησης της μελέτης αυτής.
Το παρόν πόνημα κατέδειξε ότι η μέθοδος "Μετασχηματίζουσα μάθηση μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας" του Α. Κόκκου, μπορεί να εφαρμοστεί και σε μαθητές της τυπικής εκπαίδευσης, πέρα από τους ενήλικους εκπαιδευόμενους, καθώς ενισχύει την κριτική σκέψη τους.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)