Βάναυση αγάπη

Βάναυση αγάπηΈλενα Φερράντε
μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Εκδόσεις Πατάκη, 2019
210 σελ.
ISBN 978-960-16-8286-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 11,10

H "Βάναυση αγάπη", ένα από τα πιο σηµαντικά και πρωτότυπα µυθιστορήµατα της ιταλικής λογοτεχνίας των τελευταίων χρόνων, είναι το µυθιστόρηµα που ξεδίπλωσε για πρώτη φορά το ταλέντο της Έλενα Φερράντε. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη σχέση της Ντέλια και της µητέρας της Αµάλια, µια σχέση που χτίζεται µε σκληρότητα και πάθος.

"Η µητέρα µου πνίγηκε τη νύχτα της 23ης Μαΐου, την ηµέρα των γενεθλίων µου, στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από εκείνο το µέρος που όλοι αποκαλούν Σπακκαβέντο...".
Μ’ αυτά τα λόγια ξεκινά η ιστορία. Τι συνέβη στην Αµάλια; Ποιος ήταν µαζί της τη νύχτα του θανάτου της; Ήταν άραγε πάντα η αντιφατική και ασυγκράτητη γυναίκα που φανταζόταν η κόρη της; Οι έρευνες της Ντέλια ξετυλίγονται σε µια ασφυκτική Νάπολη, µετατρέποντας µια οικογενειακή υπόθεση σ’ ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Γιάννης Ζαραμπούκας, Η «Βάναυση αγάπη» της Έλενα Φερράντε: Ένα αιχμηρό κοινωνικό δράμα για τη σχέση μητέρας και κόρης, 10.5.2019
Άγγελος Πετρουλάκης, Το πρώτο βιβλίο τής άγνωστης που κατέκτησε τη διασημότητα με το ψευδώνυμο Φερράντε, "Fractal", Απρίλιος 2019