Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την μικρότερη προσπάθεια

Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την μικρότερη προσπάθεια


Εξετάσεις, θεωρία, πρακτικά και πραγματική οδήγηση

Απόστολος Μπουγατσάς

Μπουγατσάς Απόστολος, 2019
262 σελ.
ISBN 978-618-83279-7-9, [Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία]
Τιμή € 13,85

Πρόλογος

Το βιβλίο αυτό προορίζεται για όλους όσους επιθυμούν να περάσουν τα θεωρητικά με το λιγότερο δυνατόν διάβασμα και να πάρουν την άδεια οδήγησης με την μικρότερη και γρηγορότερη δυνατόν θεωρητική μελέτη και γνώση. Γι'αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν απίστευτες λεπτομέρειες της πραγματικής οδήγησης συνιστούμε το 2τομο βιβλίο του ίδιου συγγραφέα με τον τίτλο "Δίπλωμα αυτοκινητου πώς να το πάρετε με την πρώτη". Το βιβλίο αυτό όπως και το 2τομο δεν γράφτηκαν για να αντικαταστήσουν τα θεωρητικά μαθήματα. Τα σεμινάρια θεωρούνται αναντικατάστατα.
Το βιβλίο με τίτλο "Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την μικρότερη προσπάθεια" που κρατάτε στα χέρια σας συνδέεται με τη μακροχρόνια προσωπική προσπάθεια καταρχήν του Αποστόλου Μπουγατσά, απόφοιτου οικονομικού πανεπιστημίου, και του κληρονόμου Ιωάννη Μπουγατσά, Μηχανολόγου-Μηχανικού ΤΕΙ στη συνέχεια, ώστε να έχετε στα χέρια σας τον πληρέστερο έως σήμερα εγχειρίδιο-οδηγό ενημέρωσης των υποψηφίων αλλά και των πτυχιούχων οδηγών.
Η συλλογή του υλικού ξεκίνησε από το 1986, όταν ο Απόστολος Μπουγατσάς, ερχόμενος από τον Καναδά, ίδρυσε μαζί με τους συνεργάτες του και σε καναδικά πρότυπα την πρώτη σχολή οδηγών στο Μαρούσι, όπου ξεκίνησε τη διδασκαλία θεωρητικών μαθημάτων, σε μία εποχή κατά την οποία κανείς δεν έκανε θεωρητικά μαθήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ούτε και στον κόσμο όλο. Οι αντιδράσεις των συναδέλφων εκπαιδευτών ήταν αποθαρρυντικές, εμείς όμως συνεχίσαμε την προσπάθειά μας, γιατί ήταν πολύ αποτελεσματικές στην πρακτική εκμάθηση, οπότε το 2000 επεβλήθη με νόμο η υποχρεωτική διδασκαλία της θεωρίας σε όλα τα οχήματα, και δικαιωθήκαμε για την προσπάθειά μας.
Ο λόγος της οργάνωσης θεωρητικών μαθημάτων ξεκίνησε από την ανάγκη που νιώσαμε ως δάσκαλοι, για λόγους μεταδοτικότητας και μόνο, να ενημερώσουμε τους υποψηφίους για κάποιες βασικές γνώσεις που απαιτούνται (μηχανολογία και κυκλοφοριακή αγωγή), προκειμένου να προχωρήσει αποτελεσματικά η πρακτική εκπαίδευση νέων οδηγών ή και μετεκπαιδευόμενων μέσα στο αυτοκίνητο. Οι γνώσεις αυτές έπρεπε να δοθούν στους υποψηφίους με εικόνες.
Σήμερα, μετά από 30 χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το εγχειρίδιο αυτό στους οδηγούς όλων των οχημάτων, είτε έχουν πάρει δίπλωμα είτε όχι.
Στόχος των συγγραφέων είναι να ενημερώσουν τον κάθε ενδιαφερόμενο με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό, για το πώς μπορείτε να οδηγείτε με τους δικούς σας ρυθμούς και με όσα προβλέπει ο ΚΟΚ, χωρίς να ενοχλείτε και να καθυστερείτε τους άλλους χρήστες του δρόμου, όπως και για το πού και πώς μπορείτε να κάνετε αναγκαστικές παραβιάσεις και παράλληλα να τηρείτε και τους κανόνες της Οδικής Ασφάλειας.
Επίσης να μπορείτε να εκτιμήσετε την ευθύνη σας σε πιθανή εμπλοκή σε οποιοδήποτε ατύχημα.
Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει όλη την ύλη του βιβλίου του Υπουργείου Μεταφορών, θεωρία και ασκήσεις, με την ακόλουθη διάταξη:-Στην εισαγωγή κάθε κεφαλαίου υπάρχει
η απαραίτητη θεωρία Συμπυκνωμένη, βοηθητική στη μελέτη των ασκήσεων του συγκεκριμένου κεφαλαίου και όχι ο όγκος που υπάρχει στο κρατικό βιβλίο.
- Κάτω από κάθε ερώτηση του κρατικού βιβλίου με τις απαντήσεις καταχωρείται η επεξήγηση των συγγραφέων, μαζί με συμπληρωματικές εικόνες και άλλες αναφορές, που καλύπτουν και τη θεωρία, επομένως δεν απαιτείται προμήθεια του κρατικού βιβλίου.
Πρόκειται επομένως για ένα επεξηγηματικό λυσάρι, που καλύπτει τη θεωρία καθώς και τα 23 κεφάλαια των ασκήσεων του κρατικού βιβλίου, την πρακτική σας εκπαίδευση και τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή, με αναφορές και σε όλα τα ευτράπελα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Μετά τιμής
Απόστολος Μπουγατσάς
Μαρούσι, Φεβρουάριος 2019

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)