Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ένας πρακτικός οδηγός για τη συσχεδίαση υλικού και λογισμικού

Ένας πρακτικός οδηγός για τη συσχεδίαση υλικού και λογισμικούPatrick R. Shaumont
μετάφραση: Παρασκευάς Κίτσος

Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, 2018
609 σελ.
ISBN 978-960-578-039-5, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 35,00

Αυτό το εγχειρίδιο παρέχει μια εισαγωγή στο σχεδιασμό ενσωματωμένων συστημάτων, με έμφαση στην ολοκλήρωση εξαρτημάτων εξατομικευμένου υλικού με λογισμικό. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στο βιβλίο είναι το ακόλουθο: πώς μπορεί ένας σχεδιαστής ενσωματωμένου συστήματος να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και αποδοτικότητας.

Το βιβλίο περιγράφει πώς ο συνδυασμός σχεδιασμού υλικού με σχεδιασμό λογισμικού οδηγεί σε μια λύση για αυτό το σημαντικό πρόβλημα μηχανικής υπολογιστών. Το βιβλίο καλύπτει τέσσερα θέματα στη συσχεδίαση υλικού/λογισμικού: βασικές αρχές, το χώρο σχεδιασμού των εξατομικευμένων αρχιτεκτονικών, τη διασύνδεση υλικού/λογισμικού και παραδείγματα εφαρμογών. Το βιβλίο έρχεται με ένα συσχετιζόμενο περιβάλλον σχεδια μού που βοηθά τον αναγνώστη να κάνει πειράματα στη συσχεδίαση υλικού/λογισμικού. Κάθε κεφάλαιο επίσης περιλαμβάνει ασκήσεις και προτάσεις για περεταίρω μελέτη.

Οι βελτιώσεις σε αυτή τη δεύτερη έκδοση περιλαμβάνουν εργαστήρια και παραδείγματα χρησιμοποιώντας μοντέρνα FPGA περιβάλλοντα από τις Xilinx και Altera, που κάνουν το υλικό εφαρμόσιμο σε ένα μεγαλύτερο αριθμό από μαθήματα όπου αυτά τα εργαλεία ήδη χρησιμοποιούνται. Περισσότερα παραδείγματα και ασκήσεις έχουν προστεθεί σε όλη την έκταση του βιβλίου και αρκετά κεφάλαια έχουν επεκταθεί και αναδιοργανωθεί.

"Εάν δίδασκα ένα μάθημα για το συγκεκριμένο αντικείμενο, θα το χρησιμοποιούσα ως πηγή και κείμενο. Εάν ήμουνα ένας φοιτητής που θα ήθελε να μάθει συσχεδίαση, θα αναζητούσα ένα μάθημα που οπωσδήποτε θα χρησιμοποιούσε μια παρόμοια προσέγγιση. Εάν ήμουνα ένας μηχανικός ή υπεύθυνος διαχείρισης μηχανικών που θα επιζητούσε να μάθει περισσότερα για τη συσχεδίαση από μια πολύ πρακτική οπτική, θα διάβαζα πρώτα αυτό το βιβλίο πριν από οτιδήποτε άλλο. Όταν θα ξεκινούσα να μαθαίνω για τη συσχεδίαση ως επαγγελματίας, ένα βιβλίο σαν κι αυτό θα αποτελούσε την τέλεια εισαγωγή."

Grant Martin, Tensilica

- Διδάσκει σχεδιασμό ενσωματωμένων συστημάτων, δίνοντας έμφαση στην ολοκλήρωση εξαρτημάτων εξατομικευμένου υλικού με λογισμικό
- Παρουσιάζει το πεδίο της συσχεδίασης υλικού/λογισμικού σε τέσσερα μέρη: Βασικές Έννοιες, Εξατομικευμένη Αρχιτεκτονική, Διασύνδεση Υλικού/Λογισμικού και Εφαρμογές
- Συμπεριλαμβάνει εργαστήρια και παραδείγματα χρησιμοποιώντας μοντέρνα περιβάλλοντα FPGA από τις Xilinx και Altera

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)