Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Διοικητικές αποσπαστές πράξεις

Διοικητικές αποσπαστές πράξεις


Ακυρωτικές διαφορές κατά το προσυμβατικό στάδιο και κατά την εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων

Δημήτρης Τομάρας

Νομική Βιβλιοθήκη, 2019
144 σελ.
ISBN 978-960-622-762-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 18,00

Το ζήτημα των αποσπαστών πράξεων είναι ένα δυσχερές δικονομικό ζήτημα. Η θεωρία των αποσπαστών πράξεων είναι γαλλικής προελεύσεως, υιοθετηθείσα και από την ελληνική νομολογία.

Η μονογραφία "Διοικητικές Αποσπαστές Πράξεις" φιλοδοξεί να συμβάλει στη μελέτη των προβλημάτων που αναφύονται από τον ορισμό των αποσπαστών διοικητικών πράξεων και τα είδη αυτών κατά τις ακυρωτικές διαφορές του προσυμβατικού σταδίου και κατά την εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων. Προκειμένου να δοθεί μία πλήρης εικόνα των αποσπαστών διοικητικών πράξεων, εξετάζονται ισοτίμως τόσον εκείνες που αποσπώνται από τις συμβάσεις δημοσίου δικαίου, όσο και αυτές που αποχωρίζονται από συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου της Διοικήσεως. Ειδικότερα διευκρινίζονται οι έννοιες της επιλογής αναδόχου, των κανονιστικών ρητρών και των μονομερών παρεμβάσεων στις δημόσιες συμβάσεις. Στο Πρώτο μέρος του έργου αναλύονται οι μονομερείς διοικητικές πράξεις που σχετίζονται με την κατάρτιση των συμβάσεων της Διοικήσεως. Στο Δεύτερο Μέρος παρουσιάζονται οι διοικητικές συμβάσεις που είναι αποσπαστές από την διαδικασία εκτελέσεως της συμβάσεως. Σε ξεχωριστές ενότητες αναλύονται οι αποσπαστές διοικητικές πράξεις που ερείδονται επί κανονιστικών ρητρών, καθώς επίσης και η πρόωρη λύση των συμβάσεων της Διοίκησης. Επιπλέον ειδική αναφορά γίνεται στους δικαιούχους προσβολής των αποσπαστών πράξεων και στους λόγους ακυρώσεως που προβάλλουν.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)