Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Βιομηχανικά σχέδια και υποδείγματα

Βιομηχανικά σχέδια και υποδείγματαΓιώργος Περιβολάρης

Νομική Βιβλιοθήκη, 2019
152 σελ.
ISBN 978-960-622-757-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 22,00

Το δίκαιο των βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων, όπως και των υπόλοιπων δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, έχει ως στόχο την προστασία και επιβράβευση του δημιουργού μέσω ενός αποκλειστικού δικαιώματος. Η αιχμή του δόρατος του αποκλειστικού δικαιώματος χρήσης ενός βιομηχανικού σχεδίου είναι η δυνατότητα απαγόρευσης σε τρίτους της καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήσης του βιομηχανικού σχεδίου. Η αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας αποτελεί κίνητρο για την καινοτομία. Η νομοθεσία παρέχει ένα αρκετά ευρύ οπλοστάσιο για την προστασία των βιομηχανικών σχεδίων, τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τα Δικαστήρια. Οι πιο ενεργές δημόσιες υπηρεσίες στην πάταξη του παρεμπορίου είναι η αστυνομία και τα τελωνεία.

To βιβλίο "Βιομηχανικά Σχέδια και Υποδείγματα" καλύπτει όλο το φάσμα δικαίου που σχετίζεται με τα βιομηχανικά σχέδια και υποδείγματα, δηλαδή τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας που αφορούν την προστασία της εμφάνισης των προϊόντων. Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι η ανάλυση του υφιστάμενου ελληνικού και ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και της αντίστοιχης νομολογίας για τα βιομηχανικά σχέδια και υποδείγματα και η οριοθέτησή του από το δίκαιο των υπόλοιπων δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.

Τα κεφάλαια που αναπτύσσονται στο εγχειρίδιο περιλαμβάνουν τους σχετικούς εννοιολογικούς προσδιορισμούς, τις πηγές του Δικαίου Βιομηχανικών Σχεδίων και Υποδειγμάτων, τη σχέση με άλλους κλάδους δικαίου, το υποκείμενο και αντικείμενο του προστατευόμενου δικαιώματος, τη φορολογία, τη δικαστική προστασία και την προστασία των βιομηχανικών σχεδίων από τη διοίκηση και γίνεται επίσης αναφορά και στο συγκριτικό δίκαιο. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν χρήσιμα υποδείγματα δικογράφων, όπως υπόδειγμα αγωγής άρσης και παράλειψης, ασφαλιστικών μέτρων, αγωγής στηριζόμενης στις διατάξεις του αθέμιτου ανταγωνισμού, ακύρωσης βιομηχανικού σχεδίου ή υποδείγματος κ.ά.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)