Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια

Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθιαδιασκευή: Άννα Λαουτάρη - Γκριτζάλα, Νίκος Κακαϊδής
εικονογράφηση: Θεόδωρος Συρογιαννόπουλος, Βίκυ Μπακάλου, Φιλομήλα Βακάλη - Συρογιαννοπούλου

Εκδόσεις Παρασκευαδάκη, 2004
320 σελ.
[Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 29,90

Οκτώ υπερπολυτελείς τόμοι με εικονογραφημένα παραμύθια από την Ελληνική παράδοση και τους μύθους του Αισώπου. Βιβλία και ακουστικά CD με μουσική και αφηγήσεις των 33 παραμυθιών της συλλογής (διάρκεια 252 min).

Περιλαμβάνονται τα παραμύθια:
- Η μαγεμένη Δάφνη και το Πριγκιπόπουλο. Ο τυχερός τσαγκάρης. Ο μυστικός βράχος και οι σαράντα κλέφτες. Οι δώδεκα μήνες κι η κακιά αρχοντοπούλα. (Τόμος 1)
- Η Ηλιογέννητη Βασιλοπούλα. Ο Σπανός και το πάθημα του δράκου. Ο ψαράς και το παράξενο μάτι. Ο Τοσοδούλης. (Τόμος 2)
- Ο πετεινός και τα χρυσά φλουριά. Ο κακός μάγος και τα επτά αδέρφια. Ο μάγος Αλίμονος κι ο μαθητής του. Η Χρυσαφένια. (Τόμος 3)
- Τα τρία αδέρφια και η Πεντάμορφη του πηγαδιού. Η Πούλια κι ο Αυγερινός. Η καλόκαρδη Νεράιδα. Το θαυματουργό δαχτυλίδι. (Τόμος 4)
- Οι μαντείες του Σπουργίτη. Η Ποντικίνα κι ο πιό καλός γαμπρός. Τα δώρα κι η ευχή του πατέρα. Το τεμπέλικο ανδρόγυνο. (Τόμος 5)
- Ο πλούσιος κι ο φτωχός γείτονας. Το πιό γλυκό καρβέλι. Σ΄αγαπώ σαν το αλάτι. Η αλήθεια και το ψέμα. (Τόμος 6)
- Το παιδί και το κουδούνι. Ο χωριάτης κι ο πρωτευουσιάνος ποντικός. Το πάθημα της καρακάξας. Το ομορφότερο πουλί. Το πάθημα του μυρμηγκιού. (Τόμος 7)
- Η φιλία του γάτου και της αλεπούς. Ο γάιδαρος κι οι τριάντα αλεπούδες. Τα γέρικα ζώα. Τα πουλιά του δάσους κι η αλεπού. (Τόμος 8)