Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Επιφανείς Κρήτες ανά τους αιώνες

Επιφανείς Κρήτες ανά τους αιώνες


(Δύο τόμοι)

Γεώργιος Ι. Παναγιωτάκης

Εκδόσεις Γεωργίου Παναγιωτάκη, 2019
861 σελ.
ISBN 978-960-87416-9-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 70,00

[Δύο τόμοι]

"Η Κρήτη στη μακρόχρονη και ανηφορική ιστορική της πορεία, είχε την ατυχία να εναλλάσσονται στο χώρο της οι αλλόθρησκοι ή αλλόδοξοι κατακτητές της.

Αν και είχε σύμμαχο αυτό το θλιβερό προνόμιο, δεν παύει σ' όλες τις εποχές να αναδεικνύει προσωπικότητες της επιστήμης, των γραμμάτων και της τέχνης.

Οι προσωπικότητες αυτές, που διαπρέπουν μέσα ή έξω από την Κρήτη, αποτελούν το "εύλαλο στόμα της" και το νήμα, το οποίο συνδέει τις παλιότερες με τις νεότερες γενιές.

Έτσι, αν ο θάνατος για τους πολλούς σημαίνει αφανισμό, αιώνια σιγή και αδράνεια, οι παραπάνω κατηγορίες αποτελούν δίδαγμα, προτροπή, παράδειγμα προς μίμηση και ακόμη τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.

Ο άτεγκτος και ασεβής όμως από τη φύση του χρόνος, στέκεται αδιάφορος στο έργο τους και την πολύτιμη προσφορά τους, επενεργώντας έτσι καταλυτικά στη δημιουργική τους παρουσία, ενώ όπως λέχθηκε το παρόν είναι το ζωντανό συνολικό άθροισμα ολόκληρου του παρελθόντος.

Στη σύγχρονη μάλιστα εποχή των μεγάλων εθνολογικών, πολιτιστικών και κοινωνικών τριγμών και ανακατατάξεων, ο κίνδυνος περιθωριοποίησής τους εμφανίζεται περισσότερο άμεσος και απειλητικός. Σ' αυτή την ιστορική αποφλοίωση, που τους επιφυλάσσει ο χρόνος, η αντίσταση αποτελεί την πιο αποτελεσματική ενέργεια.

Μια ειδική πολυτελής γι' αυτούς έκδοση, είναι καιρός να κυκλοφορήσει ως προγονική μαρτυρία. Η έκδοση αυτή δεν αποτελεί τιμή μόνο γι' αυτούς. Στέκεται και ως αφορμή πνευματικής επαφής και γνωριμίας με το έργο τους, καθώς και ως επιμνημόσυνη αναγνώριση της προσφοράς τους.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Γεώργιος Σχορετσανίτης, "Επιφανείς Κρήτες ανά τους αιώνες": Μια μνημειώδης έκδοση ενός ακούραστου συγγραφέα, "Fractal", Αύγουστος 2019
Μιχάλης Τζανάκης, Φωτίζοντας αθέατες πλευρές, "Fractal", Ιούνιος 2019
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)