Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Φυσικές ιδιότητες τροφίμων

Φυσικές ιδιότητες τροφίμωνΑνδριάνα Ε. Λάζου

Εκδόσεις Παπαζήση, 2019
536 σελ.
ISBN 978-960-02-3497-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 58,30

Οι φυσικές ιδιότητες των τροφίμων είναι πάρα πολύ σπουδαίες καθώς συσχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και επηρεάζουν τη συμπεριφορά των τροφίμων κατά την επεξεργασία. Η συστηματική μελέτη των φυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων είναι μια σχετικά νέα επιστημονική περιοχή και έτσι, η εις βάθος κατανόηση αυτών είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων. Οι διάφορες μέθοδοι επεξεργασίας των τροφίμων μεταβάλλουν τις φυσικές ιδιότητες και προκαλούν επιθυμητές ή και ανεπιθύμητες μεταβολές στο θρεπτικό περιεχόμενο, την υφή, το χρώμα, τη γεύση, το άρωμα και τα λοιπά χαρακτηριστικά της ποιότητας. Ο σχεδιασμός των διεργασιών και του εξοπλισμού επεξεργασίας των τροφίμων απαιτεί επίσης γνώση των βασικών φυσικοχημικών και μηχανικών ιδιοτήτων των τροφίμων, ενώ, λόγω της πολύπλοκης φυσικής και χημικής δομής των τροφίμων, πολλές φορές, δεν μπορεί να γίνει θεωρητική πρόβλεψη και χρειάζονται δεδομένα. Έτσι, η γνώση των φυσικών ιδιοτήτων είναι σημαντική για το χειρισμό, την προετοιμασία, την επεξεργασία, τη συντήρηση, τη συσκευασία, την αποθήκευση και τη διανομή των τροφίμων.
Το παρόν βιβλίο παρέχει ένα θεωρητικό και πρακτικό εργαλείο για την πρόβλεψη των φυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Εξετάζονται η ενεργότητα ύδατος και η υαλώδης μετάπτωση, οι ρεολογικές, επιφανειακές, θερμικές, μηχανικές, ηλεκτρικές & διηλεκτρικές, οπτικές και ακουστικές ιδιότητες, καθώς και οι ιδιότητες μεταφοράς μάζας. Το νερό είναι ο βασικός διαλύτης των τροφίμων, ενώ επηρεάζει τις ιδιότητες των τροφίμων. Επομένως, σπουδαία είναι η γνώση της δομής και των ιδιοτήτων του νερού. Μεγάλη σπουδαιότητα έχει, επίσης, η σχέση μεταξύ δομής, μήτρας, σύνθεσης και ιδιοτήτων των τροφίμων και η οποία απασχολεί ιδιαιτέρως.
Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει πλήρως το δυναμικό των φυσικών ιδιοτήτων με τρόπο συστηματικό και με ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα αυτών στην επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων, όπως νωπά, διογκωμένα, αφυδατωμένα, κατεψυγμένα, θερμικά επεξεργασμένα, αποτελούμενα από μικροδομές (γαλακτώματα, αφροί, αιωρήματα) κ.λπ.. Το βιβλίο αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, τους ασχολούμενους με το σχεδιασμό και ανάπτυξη στον τομέα των τροφίμων και για τους επαγγελματίες, επιστήμονες, μηχανικούς και τεχνολόγους που ασχολούνται με την επεξεργασία και παραγωγή των τροφίμων.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)