Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εισαγωγή στη μηχανική τροφίμων

Εισαγωγή στη μηχανική τροφίμωνR. Paul Singh, Dennis R. Heldman
μετάφραση: Γεώργιος Λιαδάκης, Παναγιώτης Ηγουμενίδης, Βιργινία Γιάννου, Μαρία Γιαννακούρου
επιμέλεια: Σταύρος Γιαννιώτης, Νικόλαος Στοφόρος, Κωνσταντίνα Τζιά

Παρισιάνου Α.Ε., 2018
800 σελ.
ISBN 978-960-583-184-4, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 90,00

Η νέα αυτή αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση της "Εισαγωγής στη μηχανική τροφίμων" καλύπτει ποικιλία θεμάτων από τις αρχές της μηχανικής, βάσει της θεμελιώδους φυσικής, έως τις διάφορες εφαρμογές στην επεξεργασία τροφίμων, και συνεχίζει να αποτελεί πολύτιμο διδακτικό και επαγγελματικό εργαλείο αναφοράς. Εντός των τεσσάρων πρώτων κεφαλαίων, εισάγονται οι έννοιες της μάζας και του ισοζυγίου ενέργειας, της θερμοδυναμικής, της ροής ρευστών και της μεταφοράς της θερμότητας. Σημαντική προσθήκη στην εν λόγω ενότητα είναι η εισαγωγή στις έννοιες της βιωσιμότητας στο Κεφάλαιο 3 "Βιωσιμότητα πόρων", που εισάγει τους φοιτητές στην πιο πρόσφατη ορολογία που χρησιμοποιείται για την περιγραφή της αποδοτικότητας των διεργασιών και των χειρισμών. Τα επόμενα τέσσερα κεφάλαια περιλαμβάνουν εφαρμογές της θερμοδυναμικής και της μεταφοράς της θερμότητας στις διαδικασίες συντήρησης, ψύξης, κατάψυξης και εξάτμισης που χρησιμοποιούνται στη συγκέντρωση υγρών τροφίμων. Μετά την εισαγωγή των αρχών της ψυχομετρίας και της μεταφοράς μάζας, τα κεφάλαια παρουσιάζουν την εφαρμογή των εννοιών της μηχανικής στις διεργασίες διαχωρισμού με τη χρήση μεμβρανών, αφυδάτωσης, εκβολής, συσκευασίας και στις συμπληρωματικές διεργασίες, μεταξύ των οποίων είναι η διήθηση, η φυγοκέντρηση και η ανάμειξη.

Αναγνωρισμένο εδώ και πολλά χρόνια ως το σύγγραμμα με τη μεγαλύτερη εμπορική για τη διδαχή της μηχανικής τροφίμων σε φοιτητές της επιστήμης τροφίμων, η νέα αυτή έκδοση μεταβαίνει από τη συμβατική διδαχή στην ολοκληρωμένη παρουσίαση των κύριων εννοιών της μηχανικής τροφίμων. Με τη χρήση προσεκτικά επιλεγμένων παραδειγμάτων, οι Singh και Heldman επιδεικνύουν τη σχέση της μηχανικής με τη χημεία, τη μικροβιολογία, τη διατροφή και την επεξεργασία τροφίμων με μοναδικά πρακτικό χαρακτήρα. Η "Εισαγωγή στη μηχανική τροφίμων" προσφέρει τη δυνατότητα περιεκτικής μάθησης μέσω της χρήσης μοναδικών, πρακτικών αρχών.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)