Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Πολιτική επικαιρότητα

Πολιτική επικαιρότητα


Η περίοδος των μνημονίων 2011-2019

Γεώργιος Χ. Κουμάκης

Αγγελάκη Εκδόσεις, 2019
252 σελ.
ISBN 978-960-616-098-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 18,00

Στο παρόν βιβλίο περιέχονται σχολιασμοί της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, που δημοσίευσε ο συγγραφέας στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, από την αρχή ως το τέλος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας, κατά την ανάλυση και αξιολόγηση των πολιτικών και κοινωνικών συμβάντων της καθημερινής πραγματικότητας, προσπάθησε να είναι κατά το δυνατόν αντικειμενικός, αμερόληπτος και υπερκομματικός. Σκοπός του με τις αποτιμήσεις αυτές είναι να επισημάνει ασθενή σημεία του ισχύοντος πολιτεύματος και των νόμων, ώστε να διαφανούν οι προοπτικές για τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής βελτίωσης και αναβάθμισής τους.

Υποδεικνύονται επίσης οι αρχές και το οδηγητικό νήμα για την καλυτέρευση του ήθους και των ανθρωπίνων σχέσεων για μια ζωή περισσότερο αισιόδοξη και ευχάριστη στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Η ελεύθερη έκφραση και δημοσιοποίηση των απόψεων είναι κατάκτηση του δημοκρατικού πολιτεύματός μας και αποσκοπεί στη δημιουργία κριτικής στάσης και εγρήγορσης των πολιτών σε πνεύμα κατανόησης και συνδιαλλαγής των αντιτιθεμένων απόψεων για καλύτερη ζωή, που τόσο χρειαζόμαστε.

Επισημαίνονται επίσης δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις της δομής του πολιτικού και πολιτειακού μας συστήματος, ενώ παράλληλα υποδεικνύονται τρόποι συνειδητοποίησης του προβλήματος. Οι απόψεις, που αναπτύσσονται με αφορμή ορισμένα γεγονότα τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, φιλοδοξούν να αποτελέσουν σχεδιάγραμμα κοινωνικής και πολιτικής φιλοσοφίας, μακριά από κομματικές ρητορείες και ανεπίτρεπτες σκοπιμότητες. Κατά την ανάπτυξη των θεμάτων κυριαρχούν η θέση ερωτημάτων, η αμφιβολία και η απορία.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)