Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Αναγκαστική απαλλοτρίωση

Αναγκαστική απαλλοτρίωση


Περιορισμοί ιδιοκτησίας

επιμέλεια: Νικόλαος Ρόζος

Νομική Βιβλιοθήκη, 2019
544 σελ.
ISBN 978-960-622-817-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 60,00

Το παρόν έργο "Aναγκαστική Απαλλοτρίωση - Περιορισμοί ιδιοκτησίας" υπό την επιμέλεια του κου Νικόλαου Ρόζου, Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ., είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας, η οποία αποσκοπεί στην αναλυτική επεξεργασία του Δικαίου της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης, όπως αυτό διαμορφώνεται βάσει του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων (Ν 2882/2001) και των σχετικών πορισμάτων της νομολογίας. Συντελεστές της συλλογικής αυτής προσπάθειας είναι εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας (συμπεριλαμβανομένου και του έχοντος την επιμέλεια), οι οποίοι επικεντρώθηκαν στα θέματα του βιβλίου που εμπίπτουν στην ύλη του Δημοσίου Δικαίου, ενώ την παρουσίαση εκείνων τα οποία εμπίπτουν στην ύλη του Ιδιωτικού Δικαίου ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Α. Κανδαράκης, ο οποίος εξειδικεύεται στο Δίκαιο της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης και έχει πολυετή εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων που αφορούν το αντικείμενο αυτό.

Οι συγγραφείς του έργου επικεντρώθηκαν στην ανάλυση και επεξεργασία του Ν 2882/2001, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, όπου έκαστο, κατά τον λόγο της δικαιοδοσίας του, προσέγγισε το Ν 2882/2001 και έδωσε λύση στα ερμηνευτικά ζητήματα που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή του, χωρίς βεβαίως να παραλείπεται η αναφορά και σε αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)