Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Πρόληψη αναδυόμενου σχολικού εκφοβισμού στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία

Πρόληψη αναδυόμενου σχολικού εκφοβισμού στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία


Θεωρητική προσέγγιση, παιδαγωγικό υλικό και δραστηριότητες

Μαρία Βλάχου

Ρώμη, 2018
252 σελ.
ISBN 978-618-5321-16-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Οι δομές πρώτης σχολικής εκπαίδευσης αποτελούν ένα πλούσιο περιβάλλον κοινωνικών ανταλλαγών όπου μέσα από παιγνιώδεις και βιωματικές δραστηριότητες δίνεται η δυνατότητα πολυάριθμων αλληλεπιδράσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια τόσο των ελεύθερων δραστηριοτήτων όσο και του διαλείμματος. Ο αυξημένος χρόνος έκθεσης των παιδιών, κυρίως προσχολικής ηλικίας, σε αλληλεπιδράσεις αυξάνει αναλογικά την πιθανότητα να συναφθούν πολλαπλές θετικές ή αρνητικές σχέσεις. Στη διάρκεια της πρώτης σχολικής ηλικίας διαμορφώνονται οι πρώτες φιλικές σχέσεις, παρατηρούνται οι πρώτες συγκρούσεις, καλλιεργούνται οι κοινωνικές δεξιότητες, διαμορφώνονται οι αρχικές προτιμήσεις στις παρέες, επιλύονται θέματα προσαρμογής και αναδύονται οι πρώτες διαδικασίες σύναψης διαπροσωπικών σχέσεων. Η πρωτογενής πρόληψη κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι αποτελεσματικότερη όταν εφαρμόζεται στη διάρκεια αυτών των πρώτων πειραματισμών που χαρακτηρίζουν τις διαδικασίες κοινωνικοποίησης, καιρό πριν οι σχέσεις στα μέλη των διαμορφούμενων ομάδων αποκτήσουν σταθερή μορφή.

Στο βιβλίο αυτό το θέμα της πρόληψης αναλύεται σε δύο μέρη: 1. Σε ένα θεωρητικό μέρος όπου παρατίθενται σύγχρονα δεδομένα τα οποία έχουν επιστημονική τεκμηρίωση και αφορούν στις αιτίες, το πλαίσιο και την ποιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων που, ως παράγοντες κινδύνου, μπορεί να οδηγήσουν στην ανάδυση σχέσεων θυματοποίησης σε μεγαλύτερες ηλικίες και 2. Σε ένα πρακτικό μέρος όπου περιλαμβάνονται ενδεικτικές δραστηριότητες οι οποίες συμφωνούν με το θεωρητικό πλαίσιο. Η φιλοσοφία, η δομή και το περιεχόμενο των προτεινόμενων δραστηριοτήτων έχει λάβει θετική εισήγηση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + ΚΑ2.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)