Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι αναμορφώσεις του εταιρικού δικαίου 2018-2019

Οι αναμορφώσεις του εταιρικού δικαίου 2018-2019


28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου

εισήγηση: Συλλογικό έργο

Νομική Βιβλιοθήκη, 2019
608 σελ.
ISBN 978-960-622-883-4, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 63,00

Το βιβλίο αυτό ενσωματώνει τα πρακτικά του 28ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων με θέμα "Οι Αναμορφώσεις του Εταιρικού Δικαίου 2018 - 2019", που έλαβε χώρα από 19-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ρίο.

Στην πρώτη ενότητα, των γενικών εισηγήσεων, ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους οι κ.κ. Ε. Περάκης με θέμα: "Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της ανώνυμης εταιρίας: Νέο δίκαιο ή νέος "2190" και Δ. Αυγητίδης με θέμα: "Το νέο δίκαιο των μετασχηματισμών".

Στη δεύτερη ενότητα, έλαβαν χώρα εισηγήσεις αναφορικά με τα «Μέτοχοι, μετοχές και άλλες κινητές αξίες». Ειδικότερα η Χ. Ταρνανίδου ανέπτυξε την εισήγησή της με θέμα: "Λογαριασμοί "omnibus' και οι επιπτώσεις τους στο εταιρικό δίκαιο», ο Θ. Κουλουρίδας παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα: "Οι αποφάσεις των μετόχων: Παρακμή της γενικής συνέλευσης", η Α. Παπαδοπούλου ανέπτυξε την προβληματική γύρω από την "Τα δικαιώματα των μετόχων και μειοψηφίες (ατομικές και συλλογικές", ο Ι. Λιναρίτης παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα: "Ο numerus clausus των κινητών αξιών που εκδίδει η ΑΕ και η διάσπαση της αρχής" και ο Α. Μεταλληνός μίλησε για τα "Ομόλογα και ομολογίες".

Στο πλαίσιο της τρίτης ενότητας, πραγματοποιήθηκε συζήτηση ("Στρογγυλό τραπέζι") με αντικείμενο "Οι εταιρικές ευθύνες" με ομιλητές τους κ.κ., Ι. Αψούρη, ο οποίος ανέπτυξε την προβληματική "Ο κανόνας της εύλογης επιχειρηματικής κρίσης (Business Judgement Rule) και η διάταξη του άρθρου 102 παρ. 4 Ν 4548/2018", Ν.Βερβεσό, η συμβολή του οποίου είχε ως θέμα: "Υποχρέωση Πίστης των μελών του ΔΣ μίας ΑΕ - Απαγόρευση Εκμετάλλευσης Επιχειρηματικών Ευκαιριών" ο Δ. Λιάππης με θέμα: "Η εξωτερική ευθύνη των εταιρικών διοικητών κατ’ ΑΚ 71 εδ. β΄ στο μεταίχμιο αστικού και εταιρικού δικαίου" η Α. Μικρουλέα με θέμα: "Ζητήματα ευθύνης εταιρικών διοικητών", ενώ ο Α. Οικονόμου, ο οποίος άσκησε παρέμβαση.

Η τέταρτη ενότητα του συνεδρίου είχε ως αντικείμενο την εξέταση γύρω από την "Εταιρική διοίκηση & Επιμέρους ζητήματα", την παρουσίαση των οποίων ανέλαβαν, με τις εισηγήσεις τους, οι κ.κ.: Θ. Κατσάς, με θέμα: "Οι συγκρούσεις συμφερόντων στο δίκαιο της ανώνυμης εταιρείας", Λ. Κοντογιάννη, με θέμα: "Οι αμοιβές του ΔΣ: Η Οδηγία SRD II και ο ελληνικός Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης", Ν. Πιμπλής, η εισήγηση του οποίου είχε ως αντικείμενο για τις "Ελαττωματικές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου σε σύγκριση με τις ελαττωματικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης", η Χ. Λιβαδά, η οποία ανέπτυξε το θέμα: "Η συνδυασμένη εξέλιξη λογιστικού και εταιρικού δικαίου" και η Α. Αλεξανδροπούλου, η οποία μίλησε για τις "Πρόσφατες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξέλιξη του εταιρικού δικαίου".

Στο έργο ενσωματώνονται και οι υποβληθείσες έγγραφες παρεμβάσεις των κ.κ. Ι. Αθηναίου- Πιέρρου, Κ. Καλαμπούκα, Ι. Καραχάλιου, Ι. Μπαζίνα, Α. Οικονόμου, Α. Παϊζη, Ν. Πίτσου, Δ. Σκαρίπα, Α. Στάμου και Χ. Τσενέ.

Τα πρακτικά του Συνεδρίου κλείνουν με τα πρίσματα από τον κ. Γ. Τριανταφυλλάκη.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)