Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι μετατρέψιμες ομολογίες

Οι μετατρέψιμες ομολογίες


Ως εργαλείο χρηματοδότησης

Ευγενία Χουλιαρά
επιμέλεια σειράς: Ευάγγελος Περάκης, Δημήτρης Τζουγανάτος, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Λία Αθανασίου

Νομική Βιβλιοθήκη, 2019
136 σελ.
ISBN 978-960-622-913-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 23,00

Αντικείμενο του παρόντος βιβλίου "Οι μετατρέψιμες ομολογίες ως εργαλείο χρηματοδότησης" είναι το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, το οποίο αποτελεί ένα σύνθετο χρηματοδοτικό εργαλείο. Η ιδιαιτερότητα σε νομικό επίπεδο έγκειται στο ότι η μετατρέψιμη ομολογία συνδυάζει στοιχεία τόσο χρέους, όσο και εν δυνάμει κεφαλαίου, πράγμα που έχει αντίκτυπο στην οικονομική της λειτουργία.

Το βιβλίο είναι δομημένο σε δύο μέρη: Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση του νομικού καθεστώτος του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, τόσο από την πλευρά του προϊσχύσαντος δικαίου (Ν 3156/2003 και ΚΝ 2190/1920), όσο και από την πλευρά του νέου νόμου περί ΑΕ (Ν 4548/2018).

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου τίθεται στο επίκεντρο η οικονομική - χρηματοδοτική λειτουργία του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και ειδικότερα η οικονομική σκοπιμότητα της επιλογής του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου σε σχέση με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή το κλασσικό δάνειο.

Συγχρόνως θίγονται ορισμένα δυσχερή δογματικά ζητήματα, όπως η τυχόν αναγνώριση υποχρεώσεων πίστης εκ μέρους της εταιρικής διοίκησης έναντι των κατόχων μετατρέψιμων ομολογιών με στόχο την προστασία των τελευταίων από εταιρικά γεγονότα, που δύνανται να θίξουν την οικονομική τους θέση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενασχόληση από οικονομική σκοπιά με την αξία μετατροπής.

Η συγγραφέας θίγει ακόμη τη γενική προβληματική της εταιρικής χρηματοδότησης εστιάζοντας στο ζήτημα της ασυμμετρίας πληροφόρησης μεταξύ εταιρίας και επενδυτών, η οποία επηρεάζει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης.

Η συγγραφέας εκτός από τη νομική ανάλυση, προβαίνει και σε μία παρουσίαση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, πράγμα που απαιτεί μία εκτενή ενασχόληση με τον κλάδο της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Το βιβλίο φιλοδοξεί, να αποτελέσει ένα χρηστικό βοήθημα για όσους ασχολούνται με το εταιρικό και οικονομικό δίκαιο, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)