Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Λειτουργικά τρόφιμα

Λειτουργικά τρόφιμα


Η σημασία τους στη διατροφή, την υγεία και την ποιότητα ζωής

Αντώνιος Ε. Κουτελιδάκης

Ζήτη, 2019
424 σελ.
ISBN 978-960-456-526-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 29,68

Σκοπός του συγγράμματος είναι η περιγραφή και ανάδειξη του ρόλου των λειτουργικών τροφίμων, μέσω της παρουσίασης των πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων για τις ενδεχόμενες ευεργετικές επιδράσεις τους εντός του οργανισμού. H 2η έκδοση περιλαμβάνει ένα ακόμη κεφάλαιο και έχει προκύψει έπειτα από βελτιστοποιήσεις και προσθήκες υποκεφαλαίων ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες εξελίξεις στον τομέα των λειτουργικών τροφίμων και τη σύνδεση αυτών με τη διατροφή και την υγεία. Μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρείται να απαντηθούν είναι: "Ποια είναι τα κυριότερα φυσικά και επεξεργασμένα λειτουργικά τρόφιμα; Ποια τα βιολειτουργικά τους συστατικά; Υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για τις ενδεχόμενες ευεργετικές τους δράσεις και σε ποιες περιπτώσεις; Με ποιους μηχανισμούς δρουν συγκεκριμένα φυσικά λειτουργικά τρόφιμα εντός του οργανισμού; Τι είναι διατροφικοί ισχυρισμοί και ισχυρισμοί υγείας;" Για την απάντηση των ερωτημάτων αυτών, το σύγγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες:
Α. Θρεπτική Αξία Τροφίμων - συσχέτιση διατροφής και υγείας, όπου ο αναγνώστης εισάγεται στα θρεπτικά συστατικά της διατροφής, στα διατροφικά πρότυπα, όπως η μεσογειακή διατροφή, και στις διατροφικές συστάσεις, με στόχο την κατανόηση της σχέσης αυτών με την πρόληψη των ασθενειών και την προάσπιση της υγείας.
Β. Λειτουργικά Τρόφιμα, βιολειτουργικά συστατικά και προαγωγή της υγείας, όπου αναλύονται οι κατηγορίες των λειτουργικών τροφίμων, το νομοθετικό πλαίσιο που τα διέπει και οι ενδεχόμενες ευεργετικές επιδράσεις των κυριότερων βιοδραστικών συστατικών τους.
Γ. Λειτουργικά Τρόφιμα - τάσεις και προοπτικές στη σύγχρονη πραγματικότητα, όπου παρουσιάζονται φυσικά λειτουργικά τρόφιμα (υπερτρόφιμα) ελληνικής και ξένης προέλευσης, λειτουργικά τρόφιμα που έχουν συσχετιστεί με τον έλεγχο του βάρους και την αθλητική απόδοση, ενώ συζητούνται οι έννοιες των τροφίμων που παράγονται μέσω βιοδιεργασιών και βιοτεχνολογίας, των νεοφανών τροφίμων, των γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων και των τροφοφαρμάκων.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)