Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οδηγός υποτροφιών

Οδηγός υποτροφιώνΚωνσταντίνος Πολέμης, Ευγενία Πάταρα

Διάδραση - Citycampus.gr, 2019
93 σελ.
ISBN 978-618-84358-0-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 16,00

Ο οδηγός υποτροφιών αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο περιλαμβάνονται σε κείμενο πληροφορίες για τα κληροδοτήματα ιδρυμάτων της Ελλάδας, του Υπουργείου Οικονομικών και για υποτροφίες που χορηγούν μεγάλοι κοινωφελείς οργανισμοί κλπ. Οι πληροφορίες δεν ελήφθησαν από οδηγούς υποτροφιών που αναρτούν τα ιδρύματα αυτά στο διαδίκτυο, αλλά από τις προκηρύξεις που έγιναν την τελευταία διετία, καθώς τα άλλα κληροδοτήματα θεωρήθηκαν προς το παρόν ανενεργά.
Στο δεύτερο μέρος υπάρχει ένας συνοπτικός πίνακας με τις υποτροφίες ιδρυμάτων και κληροδοτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν Έλληνες δικαιούχους. Και εδώ η πληροφορία που συγκεντρώθηκε προέρχεται από τις προκηρύξεις των δύο τελευταίων ετών. Στην περίπτωση που το ίδιο ίδρυμα προκήρυξε την ίδια υποτροφία και τα δύο έτη, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να συμπεριληφθεί στον πίνακα η νεότερη προκήρυξη.
Τα πεδία του πίνακα αναφέρουν τον τίτλο των υποτροφιών, το ίδρυμα που τις χορηγεί, τις θεματικές που καλύπτουν οι υποτροφίες, το ύψος τους, την διάρκειά τους, τις προϋποθέσεις λήψης τους, καθώς και το επίπεδο σπουδών που αφορούν οι υποτροφίες. Εδώ πρέπει να εξηγηθούν οι συντομογραφίες των αντίστοιχων πεδίων: Π για προπτυχιακές σπουδές, Μ για μεταπτυχιακές, Δ για εκπόνηση διδακτορικού, ΜΔ για μεταδιδακτορική έρευνα, Ε για έρευνα εν γένει, Γ για εκμάθηση γλώσσας. Σε ελάχιστα πεδία που η υποτροφία αφορούσε κάτι άλλο, στα αντίστοιχα πεδία με ενοποίηση των κελιών αναφέρεται το είδος σπουδών της υποτροφίας. Τελευταίο πεδίο είναι η χώρα διεξαγωγής των σπουδών. Όπου το πεδίο του πίνακα είναι κενό, αυτό συμβαίνει, διότι δεν βρήκαμε την συγκεκριμένη πληροφορία στην προκήρυξη.
Ενδεικτική των προθέσεών μας να προχωρήσουμε σε μελλοντική πληρέστερη έκδοση του οδηγού είναι και η παράθεση του τρίτου μέρους: εκεί περιλαμβάνονται ένας οδηγός διεθνών υποτροφιών για γυναίκες, ένας για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και η σύντομη αναφορά στο πώς θα γράψετε μια καλή εργασία για διεκδίκηση υποτροφίας.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)