Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και περιβάλλον

Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και περιβάλλονΧάρης Κοκκώσης, Πάρις Τσάρτας

Κριτική, 2019
296 σελ.
ISBN 978-960-586-251-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]

Στη νέα αυτή έκδοση του βιβλίου "Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και Περιβάλλον" η ύλη -αλλά και η δομή και τα περιεχόμενα- εκσυγχρονίστηκαν πλήρως με βάση εξελίξεις και δεδομένα της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Συγκεκριμένα:
- Σε όλα τα κεφάλαια η ύλη και η βιβλιογραφία αναθεωρήθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν.
- Προστέθηκαν παντού νέα παραδείγματα και νέες μελέτες περίπτωσης.
- Δύο νέα κεφάλαια προστέθηκαν σε ζητήματα εξαιρετικά σημαντικά πλέον για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη: το πέμπτο κεφάλαιο με τίτλο "Τουριστικοί Προορισμοί και Τοπική Διακυβέρνηση: Παράγοντες Συγκρότησης, Ζητήματα Βιωσιμότητας" και το δωδέκατο κεφάλαιο με τίτλο "Τουρισμός και Κλιματική αλλαγή. Σύγχρονες Περιβαλλοντικές Προκλήσεις".
- Το πέμπτο κεφάλαιο του πρώτου μέρους στην πρώτη έκδοση το οποίο αφορούσε στις εξελίξεις στον Σύγχρονο Τουρισμό μεταφέρθηκε στο τέλος -επίσης αναθεωρημένο και εμπλουτισμένο ως δεκατοπέμπτο κεφάλαιο με τίτλο "Ανάπτυξη του Τουρισμού, κύρια θέματα ανάλυσης και τάσεις έρευνας τα επόμενα χρόνια"- συνθέτοντας και καταγράφοντας την προσέγγιση των δύο συγγραφέων στις μελλοντικές εξελίξεις του Τουριστικού Τομέα.
- Δόθηκε συνολικά έμφαση στην αναθεωρημένη δομή και σύνθεση και στα επιστημονικά δεδομένα του βιβλίου ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των φοιτητών/τριών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο αλλά και όσων έχουν ευρύτερα ενδιαφέρον να γνωρίσουν τα θέματα που διαπραγματευόμαστε.

Τέλος, οι συγγραφείς σταθερά υποστηρίζουν ότι μία σύγχρονη ερευνητική μονογραφία, η οποία μπορεί να έχει και τα χαρακτηριστικά ενός εκπαιδευτικού εγχειριδίου, πρέπει να επιτρέπει στον αναγνώστη μέσα από τις αναλύσεις, την επιχειρηματολογία, τα παραδείγματα αλλά και την βιβλιογραφία της, ένα δεύτερο προσωπικό ταξίδι έρευνας και προβληματισμού.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)