Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Σύγχρονες τηλεοπτικές σπουδές

Σύγχρονες τηλεοπτικές σπουδέςΧριστίνα Αδάμου

Εκδόσεις Παπαζήση, 2020
342 σελ.
ISBN 978-960-02-3580-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 18,02

Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια συνολική επισκόπηση των τηλεοπτικών σπουδών υπό το φως των νέων τεχνολογικών εξελίξεων. Το πρώτο μέρος εξερευνά τις κύριες θεωρητικές προσεγγίσεις στο μέσο, με ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη και στην κριτική παρουσίασή τους. Στο δεύτερο μέρος αναλύονται τα βασικά τηλεοπτικά είδη με έμφαση στην ανάπτυξή τους στον χρόνο αλλά και στον συνδυασμό τους, γνωστό και ως υβριδικότητα. Όλο το βιβλίο λαμβάνει υπόψη την αλλαγή που έχει επιφέρει στην τηλεόραση το διαδίκτυο και το τρίτο μέρος αφιερώνεται εξολοκλήρου σε αυτή τη σχέση και στις κοινωνικές, νοηματικές αλλά και αισθητικές συνιστώσες της.
Σε κάθε ενότητα παρουσιάζονται περιπτωσιολογικές μελέτες· πρόκειται για τηλεοπτικά προγράμματα -στην πλειονότητά τους σύγχρονα- τα οποία αναλύονται βάσει της προσέγγισης που παρουσιάζεται ή λειτουργούν ως παραδείγματα των τηλεοπτικών ειδών.
Με την παρουσίαση των τηλεοπτικών σπουδών καλύπτεται ένα μεγάλο κενό στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία. Η τηλεόραση μελετάται σε όλες τις εκφάνσεις της με έμφαση στη μυθοπλασία, και όχι μόνον ως μέσο ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, το βιβλίο μπορεί να συνοδεύσει το αναγνωστικό κοινό σε μια εμβάθυνση στις τηλεοπτικές σπουδές, καθώς αναφέρεται στην κριτική ή και τον μετασχηματισμό μεθοδολογικών εργαλείων, εξηγεί την εξέλιξη των τηλεοπτικών ειδών αλλά και του ίδιου του τηλεοπτικού μέσου σε συνάρτηση με το διαδίκτυο και περιλαμβάνει σύνθετες αναλύσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Χαρίκλεια Δημακοπούλου, Σύγχρονες τηλεοπτικές σπουδές, "Εστία", 2.5.2020
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)