Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Αγάπη και εξουσία. Θεός και άνθρωπος

Αγάπη και εξουσία. Θεός και άνθρωπος


Προς μια σύγχρονη χριστιανική ανθρωπολογία

Χριστόδουλος Θ. Μιχαήλ

Εκδόσεις Παπαζήση, 2020
270 σελ.
ISBN 978-960-02-3578-4, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 12,72

Το βιβλίο "Αγάπη και Εξουσία Θεός και Άνθρωπος" είναι μία σύγχρονη προσέγγιση έμπρακτης εφαρμογής της Χριστιανικής διδασκαλίας στην κοινωνική ζωή, όπως επίσης είναι και μία άλλη ματιά στη χριστιανική Ανθρωπολογία όχι όμως και Θεολογία.

Είναι ακόμη ένα ξεπέρασμα των εσφαλμένων αντιλήψεων, που προέκυψαν κυρίως κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων αιώνων, σχετικά με την αντίθεση επιστήμης και πίστης και μια προσπάθεια να φτάσουμε στη βίωση της "Καινής Κτίσης" όχι μόνο στην ψυχή μας, που είναι το σπουδαιότερο. αλλά και στην οργάνωση της κοινωνίας. Επιπροσθέτως το βιβλίο αυτό είναι μία ταπεινή και ρηξικέλευθη απόπειρα να ανασκευασθούν οι προκαταλήψεις που προέρχονται από την αρχαιότητα και κυρίως από τη ρωμαϊκή εποχή, κατά τις οποίες επικρατούσε η δυσβάσταχτη υποχρέωση της τιμωρητικής εκ μέρους του ανθρώπου απόδοσης του δικαίου (κάθαρση) στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και ο κατασταλτικός κρατικός νομικισμός. Μόνο έτσι, με την βοήθεια του Θεού, θα επιτύχουμε να κάνουμε μία κοινωνία αγάπης και κατανόησης μεταξύ όλων των ανθρώπων χωρίς καμία διάκριση ή εξαίρεση.

Ακόμη το βιβλίο αυτό είναι μία προσπάθεια οικοδόμησης, σύμφωνα με τη χριστιανική μας πίστη, μιας κοινωνίας ίσης αφετηρίας και όχι ευνοιοκρατίας, δηλαδή κοινωνίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους ανεξαιρέτως τους νέους, καθώς επίσης μιας κοινωνίας κατά το δυνατόν επιδιόρθωσης (και όχι τιμωρίας), αλληλοπροστασίας (ανεξάρτητα από τις κρατικές δομές), αλληλοβοήθειας και πρόληψης του κακού.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)