Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Επιλογή θεμάτων της αρχαίας ελληνικής πεζογραφίας

Επιλογή θεμάτων της αρχαίας ελληνικής πεζογραφίαςΑικατερίνη Λιναρίτη, Σπάρτη Ματζοράκη, Βανέσσα Μορφοπούλου

Γρηγόρη, 2019
328 σελ.
ISBN 978-960-612-235-4, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 16,00

Το βιβλίο αυτό αποτελεί εγχείρημα μιας ομάδας φιλολόγων του φροντιστηρίου "Εκπαίδευση Θεωρητικό" και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους υποψήφιους μαθητές για το Πανεπιστήμιο, αλλά και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην προσέγγιση και νοηματική απόδοση του αδίδακτου κειμένου. Με γνώμονα τη μακρά διδακτική εμπειρία και βασικούς αρωγούς τα βιβλία "Χρηστικό Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής" (Καλλιόπη Βέβα), τη "Γραμματική-Ασκήσεις Γραμματικής της Αρχαίας Ελληνικής" (Καλλιόπη Βέβα, Θεοδοσία Θεοχάρη) και το "Λεξικό Ρημάτων της Αρχαίας Ελληνικής" (Καλλιόπη Βέβα, Αθανάσιος Κολιαλής), το πόνημα αυτό γράφτηκε για να ολοκληρώσει τον κύκλο των βιβλίων που «ξεκλειδώνουν» το άγνωστο κείμενο, ο οποίος ξεκίνησε με την έκδοση των "90 Επιλεγμένων Θεμάτων της Αρχαίας Ελληνικής" (Βασιλική Επισκόπου, Σοφία Πατσούρα, Ηλίας Χαϊντούτης) από τις εκδόσεις Γρηγόρη.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη:
Στο Α' μέρος γίνεται λεπτομερής επεξεργασία των θεμάτων, καθώς παρατίθεται παράλληλη μετάφραση και πλήρης συντακτική ανάλυση, ώστε ο μαθητής να εξοικειωθεί με τη λογική διεργασία του συντακτικού. Να βιώσει δηλαδή τη λειτουργία της λογικής σχέσης των εννοιών, που αποκαλύπτεται με την ενεργοποίηση του γλωσσικού αισθητηρίου και των έμφυτων δομών του λόγου, ώστε να φτάσει στη νοηματική απόδοση του κειμένου. [...]

Στο Β' μέρος δίνεται μόνο η μετάφραση των θεμάτων χωρίς συντακτική επεξεργασία, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο η αυτενεργός συμμετοχή και πρωτοβουλία του μαθητή ή του καθηγητή. Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν και οι συντακτικές ασκήσεις που υπάρχουν και σε αυτό το μέρος του βιβλίου.

Η γλωσσική και νοηματική προσέγγιση ενός αρχαίου ελληνικού κειμένου είναι μία απαιτητική διαδικασία. Για να καθοδηγήσουμε, λοιπόν, αποδοτικότερα το μαθητή παραθέσαμε στα θέματα του Α' μέρους Ιστορικό και Νοηματικό πλαίσιο του κάθε κειμένου, ενώ στα θέματα του Β' μέρους ένα συνοπτικό τίτλο, ώστε να είναι δυνατή η ανίχνευση του θεματικού κέντρου, γύρω από το οποίο κτίζεται συνειρμικά σε επάλληλους νοηματικούς κύκλους το όλο περιεχόμενο.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)