Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού

Δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμούΣυλλογικό έργο
επιμέλεια: Δημήτρης Ν. Τζουγανάτος

Νομική Βιβλιοθήκη, 2020
1280 σελ.
ISBN 978-960-622-853-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 250,00

[set δύο τόμων]

Η 2η έκδοση του δίτομου συλλογικού έργου "Δίκαιο του Ελεύθερου Ανταγωνισμού" αποτελεί πλήρη και συστηματική επεξεργασία και ερμηνεία του ενωσιακού και ελληνικού δικαίου ανταγωνισμού από μια κορυφαία ομάδα διακεκριμένων νομικών και οικονομολόγων.

Ο 1ος τόμος (§§ 1-17) αφορά στο ουσιαστικό δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και εξετάζει το αντικείμενο προστασίας του δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού, την οικονομική ανάλυση του ανταγωνισμού και τους διασυνοριακούς περιορισμούς του ανταγωνισμού. Μεταξύ άλλων αναλύονται και η προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού στην Ελλάδα, η θέση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς η εξέλιξη της σχέσης ελληνικού και ενωσιακού δικαίου, η σχέση του δικαίου του ελεύθερου με το δίκαιο του αθέμιτου ανταγωνισμού, οι απαγορευμένες συμπράξεις, συμφωνίες και πρακτικές, τα υποκείμενα και τα αντικείμενα των απαγορεύσεων.

Ο 2ος τόμος (§§ 18-27) εξετάζει τους κανόνες εφαρμογής του δικαίου ελεύθερου ανταγωνισμού και τις κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, αναλύοντας τη διοικητική και δικαστική διαδικασία περί της εφαρμογής των κανόνων ανταγωνισμού.

Το έργο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όχι μόνο για τον φοιτητή αλλά και για τον νομικό που ασχολείται με το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Συγγραφείς: Δ. Τζουγανάτος, Λ. Αθανασίου, Γ. Δελλής, Γ. Κατσουλάκος, Ι. Κόκκορης, Α. Κομνηνός, Ν. Κοσμίδης, Ι. Λιανός, Δ. Λουκάς, Χ. Μαρά, Ε. Μαστρομανώλης, Α. Μικρουλέα, Κ. Σκανδάλη, Γ. Τριανταφύλλου, Δ. Τσικρικάς, Γ. Τσουλούφας, Ν. Ε. Φαραντούρης, Θ. Φορτσάκης

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)