Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Καβάλας

Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Καβάλας


Διοικητικός κώδικας της κεντρικής επιτροπής της αντιπροσωπείας και της δημογεροντίας, στην περίοδο της Τουρκοκρατίας: 1895-1908

Νικολάου Ρουδομέτωφ

Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας, 1998
122 σελ.
ISBN 960-85167-2-2, ISBN-13 978-960-85167-2-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 25,48

Μία σημαντικότατη έκδοση για την ιστορία της Καβάλας και για πολλές άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Παρατίθεται ολόκληρο το σώμα του ανέκδοτου Κώδικα, ο οποίος περιέχει όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων και των αποφάσεων της Δημογεροντίας της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Καβάλας από το έτος 1895 μέχρι τα 1908 και αποτελεί ανεκτίμητη ιστορική πηγή.
Προτάσσεται εισαγωγή και σχολιασμός εξαιρετικά ενημερωτικός του βίου και των δραστηριοτήτων των Ελλήνων της Μακεδονίας στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. Νέα στοιχεία για την ιστορία της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής αναδύονται από τα κείμενα του Κώδικα και καταδείχνουν ότι σε χρόνους ανύποπτους, πριν 110 χρόνια, υπήρχε στην Καβάλα ένας σφύζων ελληνισμός με θαυμαστές δραστηριότητες. Τα κείμενα συνοδεύουν 70 σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες της Καβάλας στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)