Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το νέο τοπίο της ανάπτυξης

Το νέο τοπίο της ανάπτυξηςΝίκος Χριστοδουλάκης

Εκδόσεις Καστανιώτη, 1998
235 σελ.
ISBN 960-03-2312-7, ISBN-13 978-960-03-2312-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 12,72

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα φαίνεται να έχει αποκολληθεί από την οικονομική στασιμότητα και να κινείται πλέον με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η σύγκλιση προς την Οικονομική και Νομιμαστική Ένωση της Ευρώπης, η αξιοποίηση των νέων ευκαιριών συνεργασίας στα Βαλκάνια, η αλλαγή του ρόλου του κράτους και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του συνθέτουν ένα νέο τοπίο για τις αναπτυξιακές δυνατόττητες της χώρας μας.
Αξιοποιώντας τις νέες αυτές δυνατότητες, η Ελλάδα μπορεί να θεμελιώσει μία νέα προοπτική κοινωνικής ευημερίας. Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεπεράσουμε τόσο τις πρακτικές του κρατισμού και της επιχειρηματικής αδράνειας που οδήγησαν στη στασιμότητα, όσο και τις επαγγελίες για μονομερή κυριαρχία των αγορών, τις οποίες είδαμε συχνά να προκαλούν εκτεταμένο και αξεπέραστο κοινωνικό κόστος.
Το βιβλίο περιγράφει μία σειρά από δημόσιες πολιτικές, για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, την απασχόληση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις υποδομές, την παιδεία, την διοίκηση, την τεχνολογία. Οι πολιτικές αυτές προάγουν την ανάπτυξη και την ευημερία στην χώρα μας και της επιτρέπουν να έχει μία ισχυρή παρουσία στο νέο διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται από την παγκοσμιοποίηση, την αναδυόμενη δυναμική των Βαλκανίων και την νομισματική ενοποίηση της Ευρώπης.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)