Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ιερείς και προφήτες

Ιερείς και προφήτες


Η παραγωγή και η διαχείριση του δόγματος στον πρώιμο χριστιανισμό

Δημήτρης Ι. Κυρτάτας

Καρδαμίτσα, 2000
235 σελ.
ISBN 960-354-085-4, ISBN-13 978-960-354-085-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,90

Για τους προφήτες των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων δεν είμαστε καλά πληροφορημένοι. Ο Ιησούς αναγγέλλει την επικείμενη έλευσή τους στα Ευαγγέλια, και ήδη στις Πράξεις των αποστόλων, εμφανίζονται οι πρώτοι προφήτες. Σκόρπιες μαρτυρίες κάνουν λόγο για τον ηγετικό τους ρόλο και για το σεβασμό με τον οποίο τους περιέβαλλαν οι πιστοί της δεύτερης και της τρίτης γενεάς. Στη δράση τους αναφέρονται περιστασιακά ακόμα και εθνικοί συγγραφείς. Η μεταγενέστερη χριστιανική παράδοση δεν προσπάθησε να αποσιωπήσει την ύπαρξή τους και δεν αμφισβήτησε τη σημασία τους. Ωστόσο καμιά σοβαρή εξήγηση δεν δόθηκε στην αρχαιότητα για την εκτόπισή τους από την ηγεσία του χριστιανικού κινήματος και για την οριστική τους εξαφάνιση από τις ορθόδοξες εκκλησίες γύρω στα τέλη του δεύτερου αιώνα. Ακόμα και σήμερα, οι υποθέσεις που διατυπώνονται παρουσιάζουν πολλά κενά - κυρίως επειδή δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα σφαιρικά.
Στις μελέτες που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν ασχολούμαι με τους προφήτες και το προφητικό φαινόμενο στον κόσμο των πρώτων χριστιανών. Εξετάζω όλες τις σημαντικότερες μαρτυρίες για την παρουσία προφητών, καθώς και τις λιγοστές πληροφορίες για την πνευματική τους παραγωγή. Οφείλω να υπογραμμίσω ωστόσο ότι το βιβλίο αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κεντρικού σχεδιασμού. Κάθε μελέτη γράφτηκε αυτοτελώς, με σκοπό να διερευνήσει μια ιδιαίτερη πλευρά του ζητήματος. [...]
(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)