Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ποια Ευρώπη;

Ποια Ευρώπη;


Διάλογος για το Μάαστριχτ

επιμέλεια: Α. Λαμπρόπουλος, Δ. Πάνος, Κ. Πούλιος
κείμενα: Σταύρος Πάνου, Απόστολος Λάζαρης, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, Κώστας Σημίτης, Λουκάς Τσούκαλης, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Άκης Τσοχατζόπουλος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Σπύρος Στριφτάρης, Δημήτρης Τσοβόλας, Σωτήρης Χατζηγάκης, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Κάππος, Βάσω Παπανδρέου, John Major, Edgar Morin, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Δρόσος, Μελίνα Μερκούρη, Βαγγέλης Κάσσος, Μανόλης Δρεττάκης, Κώστας Βεργόπουλος, Φαίδων Νικολαΐδης, Αλέξης Μητρόπουλος, κ.ά.

Εκδόσεις Παπαζήση, 1993
208 σελ.
ISBN 960-02-1021-7, ISBN-13 978-960-02-1021-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 7,46

[...] Στόχος του μικρού αυτού τόμου είναι να βοηθήσει το διάλογο που διεξάγεται, να φέρει πιο κοντά στον κάθε πολίτη τον προβληματισμό, τα επιχειρήματα και τις απόψεις επιστημόνων, πολιτικών, δημοσιογράφων και τις απηχήσεις από το διάλογο αυτό, όπως εμφανίστηκαν στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Η επικύρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ δεν αποτελεί το τέλος, αλλά την αρχή μιας διαδικασίας, μιας πορείας προς την ενοποίηση, μιας πορείας ιστορικής, που εκφράζει τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών για ένα καλύτερο μέλλον.

Επιλέξαμε μια σειρά κειμένων και άρθρων, που αποτελούν, όπως νομίζουμε, αντιπροσωπευτικά δείγματα ενός σοβαρού προβληματισμού για ένα θέμα καθοριστικό για τη συγκρότηση της Κοινότητας, για την Ευρώπη και τους λαούςτης. Όπως εύκολα θα αντιληφθεί ο αναγνώστης, θελήσαμε με τα πρώτα κείμενα που δημοσιεύονται -Μέρος Α΄- να δώσουμε τον προβληματισμό για την Ευρώπη που οικοδομείται (τα κείμενα δύο επιφανών εκπροσώπων της Αγγλίας και της Γαλλίας, τα οποία δημοσιεύουμε στο τέλος του Α΄ Μέρους δείχνουν τους "τρόπους σκέψης" δύο Ευρωπαίων εταίρων μας), και στη συνέχεια -Μέρος Β΄- να προβάλουμε το διάλογο για τα επιμέρους ζητήματα - νομικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, παιδευτικά, εργατικά και άλλα.

Η συλλογή των κειμένων αυτών, χωρίς αμφιβολία, δεν καλύπτει το όλο θέμα, αποτελεί όμως μια πρώτη προσπάθεια, μια μικρή συμβολή σε έναν γόνιμο διάλογο, ο οποίος θα συνεχιστεί για πολύ χρόνο ακόμη. [...]

(από τον πρόλογο των επιμελητών)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)