Γράμματα στην Τίγκη

Γράμματα στην Τίγκη


1945-1955

Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας
επιμέλεια σειράς: Θανάσης Θ. Νιάρχος
επιμέλεια: Ιωάννα Κριτσέλη - Προβίδη

Εκδόσεις Καστανιώτη, 1991
264 σελ.
ISBN 960-03-0878-0, ISBN-13 978-960-03-0878-5, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 9,54

[Αθήνα] 25 Μαρτίου [19]54

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα, να μου ζήσεις, να σε χαίρομαι και να ιδείς όλα να πάνε καλά όπως τα θέλεις, υγεία και επιτυχία σου εύχομαι και δόξα και επιτέλους και χρήματα.

Δεν ήθελα να περάσει η μέρα χωρίς να σου γράψω έστω και δυο λόγια. Χτες βράδυ πήγα στη Μητρόπολη και άναψα δυο κεριά, και έτυχε να είναι κολλημένα μαζί· τα άφησα έτσι και τα άναψα μαζί.

Σήμερα κάλεσα το μεσημέρι τ' αδέρφια σου και τη Μαρί. Τους είχα γλώσσες au gratin και πουλιά γεμισμένα και φρυγανιές. Ήπιαμε στην υγεία σου, αλλά ήταν μελαγχολικά γιατί έλειπες.

Όλο το απόγευμα έκανα ένα σχέδιο για το hommage a Apollinaire, όπου ήταν πολύ βιαστικό για να σταλούν οι προσκλήσεις - και πρέπει να γίνει cliche. Καλό έγινε νομίζω και στις 9 το πήγα στου Κατακουζηνού, που έχει τη γιορτή του, και το ήθελε να το δώσει στου Πατσιφά διά τα περαιτέρω, και τους άρεσε πολύ. Τώρα έχω να γράψω τη διάλεξη γαλλικά, ευτυχώς θα είναι μικρή -μόνο δεκαπέντε λεπτά- γιατί θα μιλήσει ο Baelen είκοσι λεπτά και θα απαγγείλουν στίχους. Αυτό θα γίνει σε μια εβδομάδα.